OGLASIO SE OSTOJA MIJAILOVIĆ: "Određene grupe MANIPULIŠU emocijama NAVIJAČA"!

Autor:

Sport

29.03.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naš izbor, kao Kluba je uvek bio sport", rekao je predsednik kluba.

OGLASIO SE OSTOJA MIJAILOVIĆ: "Određene grupe MANIPULIŠU emocijama NAVIJAČA"!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa u okviru 32. runde Evrolige rezultatom 69:74, i dosta otežali svoje šanse za plej-in. 

Iako je Arena sinoć prikazala fantastičnu atmosferu, koju su svojim prisustvom ulepšali mnogi poznati, između ostalih Toni Kukoč, Dino Rađa i Novak Đoković, bilo je i nemilih scena kojima grobari neće moći da se ponose.

Povodom skandaloznih povika predsedniku, te zviždanja bivšem igraču Nikoli Milutinovu, oglasio se predsednik Partizana Ostoja Mijailović, čiju izjavu prenosimo u celini. 

- Ni sam nisam siguran koliko puta sam govorio o tome da sam protivnik vređanja bilo koga. Hale i stadioni su često mesta gde se iracionalno misli i ponaša, pa iz tog iracionalnog shvatanja često dolaze i reakcije koje nisu fer. Država Srbija od kad je na njenom čelu predsednik Vučić, ulaže u sport više nego ikada i pruža sigurnost klubovima. To je činjenica.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ostoja Mijailović

Ne mogu da se otmem utisku da određene grupe manipulišu emocijama navijača i ponavljaju određenu mantru o tome da neko nekoga uništava i sputava. Tako stvaraju klimu da se po pravilu iz manjih grupa započne skandiranje koje onda još neki navijači prihvate. KK Partizan ima najbrojniju i najverniju publiku u Evropi. Iz toga proizlazi da su emocije koje se u dvorani osete, veoma snažnog intenziteta i na tom nivou su, na žalost, veoma podložne da lako skrenu u smeru koji nije ispravan prema drugima. Kao Klub, mi smo do sada apelovali mnogo puta, snimali video spotove i poruke u kojima smo pozivali da se emocije u svakom meču usmere isključivo na ekipu a ne na vređanje bilo koga. Mi svi zajedno, i klub i navijači moramo da se odlučimo čime hoćemo da se bavimo, sportom ili politikom. Naš izbor, kao Kluba je uvek bio sport, ali manipulacija emocijama je čudo i jedna iskra često navede na potpuno pogrešan trag.

Tako smo sinoć imali i situaciju da deo hale zviždi Nikoli Milutinovu, detetu Partizana i reprezentativcu Srbije, jer su preko društvenih mreža pojedinci prepumpali komentare na neke njegove reakcije tokom prvog meča u Atini. Ljudi, na žalost mnogo brzo zaboravljaju dobra dela. I to je ono na čemu svi kao društvo moramo da radimo.

KK Partizan će uskoro imati konferenciju za medije, pa ćemo i o ovome i o mnogim drugim važnim temama više govoriti - rekao je Ostoja Mijailović za Sportal. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Bob

29.03.2024 17:41

Upropasti sa Savićem klub,kako te nije sramota