LEGENDARNI RERPREZENTATIVAC ISPROZIVAO NIKOLU JOKIĆA: "Tolika odsutnost patriotizma NIJE ZA LJUDE"!

Autor:

Sport

28.03.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške reči nekadašnjeg selektora i igrača.

LEGENDARNI RERPREZENTATIVAC ISPROZIVAO NIKOLU JOKIĆA: "Tolika odsutnost patriotizma NIJE ZA LJUDE"!

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Predrag Danilović

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac i selektor naše zemlje, Zoran Moka Slavnić, izneo je svoje nezadovoljstvo zbog odsustva Nikole Jokića iz košarkaškog tima Srbije. Upitan za mišljenje o Jokićevom nedostatku angažovanja u nacionalnom timu, Moka je istakao da ne može da razume brojne otkaze najboljeg košarkaša sveta.

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Zoran Moka Slavnić

- Tolika odsutnost patriotizma da nije za ljude. Kroz sport. Ako ti srce ne radi da igraš za svoju zemlju... Od pet poziva si četiri puta odložio. Sa te strane je prosto frapantno -  izjavio je Slavnić za Tv Una.


Iako ne može da oprosti Jokiću nedostatak angažovanja u reprezentaciji Srbije, Moka Slavnić ističe da skida kapu Jokiću za sve što naš košarkaš radi u dresu Denvera u NBA ligi. Takođe, nije propustio da pohvali Jokićeve košarkaške kvalitete, ističući da je "užasno dobar, pametan i kreativan".

Svi ljubitelji košarke nadaju se da će Nikola Jokić ove godine igrati na Olimpijskim igrama u Parizu. Selektor Svetislav Pešić nedavno je izneo svoje mišljenje o Jokićevom nedostatku angažovanja, ističući da je prošle godine odigrao više od 100 utakmica te da nije bio spreman ni fizički ni psihički. Pešić je naglasio da od vrhunskih igrača poput Jokića očekuje samo zlatnu medalju, te da su za to potrebna i fizička i mentalna spremnost.

Zoran Moka Slavnić je sa nacionalnim timom ostvario zapažene rezultate, uključujući srebro na U18 šampionatu Evrope, tri titule evropskog prvaka, bronzanu medalju na Eurobasketu, zlato sa Svetskog prvenstva 1978. godine, kao i zlato i srebro sa Olimpijskih igara. Njegova uspešna reprezentativna karijera ostaje nezaboravna u istoriji srpske košarke

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading