OGROMAN HENDIKEP ZA SFEROPULOSA! Košarkaš Zvezde MORA na operaciju!

Autor:

Sport

16.03.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli drastično oslabljeni pred važne duele.

OGROMAN HENDIKEP ZA SFEROPULOSA! Košarkaš Zvezde MORA na operaciju!

Foto: Starsport

Brazilski plejmejker Crvene zvezde, Jago dos Santos, doživeo je povredu glave na meču Evrolige protiv Makabija iz Tel Aviva.

Nakon što je dobio slučajni udarac lakta od igrača "Ponosa Izraela", Bonzija Kolsona, plejmejker crveno-belih je hitno prebačen u bolnicu gde su mu dijagnostikovali frakturu prednjeg zida frontalnog sinusa i lakši potres mozga.

Operacija je zakazana za naredni utorak u Beogradu, kako bi se "rekonstruisala" pogođena regija na licu.

Prema prvim prognozama, Jago dos Santos će propustiti između 10 i 15 dana treninga, što predstavlja veliki problem za trenera Janisa Sferopulosa, posebno u vezi sa plejmejkerima.

Foto: Starsport

Jago dos Santos

Podsetimo, pored Jaga, od ranije su povređeni su organizatori igre Miloš Teodosić i Nikola Topić, ostavljajući ekipu sa nedostatkom ključnih košarkaša na toj poziciji. U prethodnom periodu, Jago je bio jedan od lidera ekipe, posebno tokom odsustva Teodosića, te će njegovo odsustvo predstavljati izazov za tim.

Kada se bude vratio na teren, Jago dos Santos će nositi zaštitnu masku tokom određenog vremena, a medicinski tim očekuje brz oporavak i povratak uoči finiša klupske sezone. Planira se da se Brazilac oporavi dovoljno brzo kako bi bio spreman za Olimpijski kvalifikacioni turnir u julu.

Crvena zvezda u nedelju gostuje Ciboni u Zagrebu, u AdmiralBet ABA ligi, dok je posle toga čeka evroligaški meč u Areni protiv Panatinaikosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading