REKORDER DŽEJMS SRUŠIO ZVEZDU: Novi evroligaški poraz bledih crveno-belih!

Autor:

Sport

07.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monako je rutinski slavio na domaćem terenu

REKORDER DŽEJMS SRUŠIO ZVEZDU: Novi evroligaški poraz bledih crveno-belih!

Foto: Euroleague.net

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Monaku rezultatom 98:80(25:17, 21:21, 23:22,29:20) u okviru 28. kola Evrolige.
Ova utakmica je ostala u senci dostignuća Majka Džejmsa koji je postigao 20 poena i postao najbolji strelac u istoriji Evrolige sa 4.465 poena, a iza sebe je ostavio legendu Olimpijakosa i sadašnjeg selektora Grčke Vasilisa Spanulisa. Džejms je bio i najbolji u domaćem timu sa 20 postignutih poena, a veliku podršku imao je u Eliju Okobu koji je dodao 14 poena uz 7 asistencija.Što se tiče toka utakmice, Zvezda je silovito ušla u meč na krilima Luke Mitrovića koji je već u uvodnih pet minuta imao osam poena. Crveno-beli su igrali pravu timsku košarku, lopta se dobro kretala, a mirisalo je na iznenađenje. Ipak, već krajem prve deonice Monako uzima stvari u svoje ruke, brzom tranzicijom i trčanjem Zvezdi u leđa su se odlepili, a prednost nisu ispuštali do samog kraja. Na poluvreme se otišlo sa plus osam za tim iz Kneževine, ali izabranici Janisa Sferopulosa su iz svalčionice u trećoj deonici istrčali motivisani da pokažu da mogu da pobede utakmicu. Razigrao se Jago, Hanga je pogodio trojku, a zaostatak je smanjen za samo minut uvodne deonice drugog dela igre. Ipak, kao i u prvoj deonici, Zvezdi se krajem četvrtine desio neobjašnjiv pad, te su domaćini održali prednost. Ovo opet nije bio znak da Zvezdini košarkaši odustani, borili su se, prilazili na nerešen rezultat, ali promašene otvorene trojke Smarta i Jaga su kažnjene na drugoj strani, te je Monako na kraju rutinski slavio, pomalo i prevelikom razlikom. Eli Okobo je sa Dontom Holom preuzeo palicu u poslednjoj deonici, pogodio je Francuz izuzetno bitne trojke, a hol je zakucao i poslednji eikser u sanduk crveno-belih. Najbolji u poraženom timu bio je Luka Mitrović koji je postigao 18 poena, dok su dvocifreni bili i Jago koji je dodao 16 poena, kao i Gedraitis i Bolomboj sa 13 odnosno 12 pogodaka. Zvezda je ostala na 10 pobeda uz 18 poraza i zauzima 16. mesto u Evrloligi, dok je Monako sa skorom 18-10 na poziciji četiri. U narednoj rundi, crveno-beli će dočekati Makabi u Beogradu, dok će Monako u goste Albi

 

40. minut - Pogađa Gedraitis, KRAJ utakmice.

39. minut - Faul u napadu Gilespija, čeka se samo konačan rezultat. Džejms pogađa za dva. Lazarević postiže nove poene.

38. minut - Fauliran je Bolomboj, koji je polovično precizan. Sada je Gilepsi napravio prekršaj nad Moteijunasom koji ide na liniju penala. Litvanac pogađa oba za +20

37. minut - Asistencija Džejmsa, poeni Moteijunas. Strazel je fauliran na šutu za tri poena. Peti faul Jaga, tajm-aut Sferopulos. Precizan je Francuz sa linije penala

36. minut - Poeni Džona Brauna, Monako održava sigurnu prednost. Gedraitis odgovara na drugoj strani. Trojka Džejmsa preko ruke. Lazić je fauliran i ide na liniju penala. Kapiten Zvezde siguran oba puta.

35. minut - Jago pogađa uz faul Blosomgejma, koji izlazi iz igre. Brazilac siguran sa linije penala. Džejms je fauliran, sada je on na liniji penala. Pogađa oba.

34. minut - Monstruozno zakucavanje Donte Hola, tajm-aut Sferopulos. Trener crveno-belih traži bolje zalaganje u odbrani, prilično je besan. Dialo faulira Bolomboja koji ide na liniju penala. Pogađa jedno od dva.

33. minut - Mitrović se divno snašao na drugi obruč, ubedljivo najbolji igrač Zvezde večeras. Blosomgejm odmah odgovara na drugoj strani. Hanga poentira iz prodora.

32. minut - Nova trojka Okoba koji uništava crveno-bele. Pogađa dva penala Bolmboj. Poeni Blosomgejma za dva na drugoj strani.

31. minut - Trojka razigranog Okoba, najveća prednost za Monako. Gedraitis greši, raspala se igra Zvezde. Previše oscilacija imaju crveno-beli. Opet kombinacija Okobo - Hol i faul Lazarevića.

4. četvrtina

30. minut - Monstuozno zakucavanje Hola na sistenciju Okoba. Lazarević prekida seriju Monaka šutem za dva. Opet Okobo za Hola, prelako ovo izgleda.

29. minut - Smart promašuje otvorenu trojku iz ćoška, Gilespi hvata i fauliran je. Ide na liniju penala, odakle je polovično precizan. Dialo pogađa preko Nedovića. Tobi je imao užasno rešenje u napadu, a onda je na drugoj strani fauliran Okobo, koji će na liniju penala. Pre svega, tajm-aut Sferopulos. Pogađa Okobo oba slobodna bacanja.

28. minut - Fauliran je Dialo koji ide na liniju penala. Pogađa prvo, promašuje drugo. Jago promašuje otvorenu trojku, Zvezda ne koristi svoje šanse. Na drugoj strani fauliran je Okobo. Promašuje prvo, pogađa drugo slobodno bacanje.

27. minut - Gilespi pogađa na asistenciju Lazića, odgovara Dialo zakucavanjem.

26. minut - Kako igra večeras Luka Mitrović, ima ga svuda po parketu, novi poeni za najboljeg košarkaša Zvezde. Na drugoj strani faul nad Moteijunasom, koji ide na liniju penala jer su gosti ispunili bonus. Litvanac je precizan polovično. Konačno poeni Nemanje Nedovića koji nedostaje Zvezdi. Ponovo je fauliran centar Monaka koji ide na liniju penala, ali pre svega tajm-aut. Siguran je Litvanac oba puta.

25. minut - Promašio je Gedraitis trojku, ali najbolji na skoku Bolomboj, koji poentira uz faul. Promašuje dodatno slobodno bacanje. Naivna greška Jaga u odbrani, Monako je trčao Zvezdi u leđa, lopta je stigla ispod koša, a Brazilac je kao poslednji igrač odbrane napravio nesportsku ličnu grešku. Sferopulos je tražio čelendž, ali je odluka ostala na snazi. Dva slobodna bacanja za Okoba i lopta sa strane. Pogodio je oba Eli, koji vraća sigurniju prednost.

24. minut - Džon Braun poentira ispod koša, Monako je odbio nalet Zvezde. Novi poeni za Mitrovića, sakupio ih je već 14. Odgovara instant Moteijunas.

23. minut - Kakav alej-up Jaga za Bolomboja, rapsodija. Zvezda se približila na samo -1.

 

 

22. minut - Džerel Blosomgejm pogađa dvojku. Odgovara Jago flouterom. Igra se otvoreno u trećoj četvrtini.

21. minut - Trojka Gedraitisa za start drugog poluvremena. Bolomboj faulira Moteijunasa na drugoj strani, ali Litvanac promašuje oba puta. Miiitrović nastavlja tamo gde je stao, Zvezda se vraća u meč u potpunosti.

POLUVREME

20. minut - Fauliran je u kontri Rokas Gedraitis koji ide na liniju slobodnih bacanja. Promašuje prvo, pogađa drugo.

19. minut - Novi poeni Jaga koji se rasstrčao i postaje dvocifren. Odgovara Voker trojkom.

18.minut - Bolomboj poentira lagano iz reketa. Kemba Voker poentira na drugi obruč uz faul Luke Mitrovića. Veliki problem je što je ovo Lukina treća lična greška i9 ide na klupu. Voker pogađa dodatno bacanje. 

17. minut - Majk Džejms postiže poene za dva i postaje najbolji strelac Evrolige u istoriji! Zaustavljena je utakmica da se Džejmsu oda priznanje, svi su na nogama i aplaudiraju.

 

 

 

Cirkuski šut Jaga koji ulazi u obruč, zaista neverovatno šta je pogodio plej Crvene zvezde, okrenuo se oko svoje ose i bacio flouter.. Odgovara Donta Hol poenima na drugoj strani.

16. minut - Dialo krade loptu i zakucava u kontri. Raspala se ponovo igra Crvene zvezde. Pogađa Jago uz faul Kembe Vokera, koji samo što je kročio na parket. Siguran Brazilac sa penala. Greši Džejms u izvođenju auta, a onda i trojka Lazarevića.

15. minut - Trojka Blosomgejma, najveća prednost za Monako +9.

14. minut - Džejms je preuzeo sve u svoje ruke. Fauliran je na ulazu i imaće dva slobodna bacanja. Pogađa oba. Gilespi pogađa na drugoj strani.

13. minut - Opet Majk Džejms, ovog puta sa poludistance. Tajm-aut Sferopulos.

12. minut - Novi poeni za Majka Džejmsa, divan flouter Amerikanca.

11. minut - Hanga pogađa za trii, a onda i Jago! Odličan start druge deonice za Zvezdu.

2.četvrtina

10. minut - Loš napad Zvezde, lopta se odbila do Dialoa koji brzo trči u kontru gde je fauliran i ide na liniju penala. Dopustila je Zvezda Monaku da se rastrči, što im je najjače oružjue. Dialo je pogodio oba slobodna bacanja, prva osetnija prednost za domaćine. Poeni Okoba sa poludistance. Zvezda je fantastično počela, pa potpuno stala.

9.minut - Tri skoka u napadu za Monako i na kraju trojka Monteijunasa. Moraju bolje da grade obruč izabranici Janisa Sferopulosa. Ponovo lična greška u napadu Nedovića. Ovo je treći faul u napadu u nizu za Zvezdu, neverovatno. Braun je na liniji penala, promašuje prvo, pogađa drugo. 

8. minut - Utara postiže trojku, sam o što je ušao na parket umesto Džejmsa. Faul u napadu Nedovića na drugoj strani. Dobija Nemanja i tehničku zbog prigovora. Okobo je precizan sa linije penala.

7. minut - Lazarević faulira Majka Džejmsa, koji ide na liniju penala. Pogađa fenomenalni bek oba, još sedam poena mu je ostalo do rekorda. Luka Mitrović je već dvocifrenm pogodio je flouter preko Brauna. Sviran mu je faul u napadu, ali poeni važe. Kakav smeč Bolomboja u stilu Andrije Gerića, štiti obruč centar Zvezde.

6. minut - Počeli su igrači Monaka da udvajaju Luku Mitrovića, a on to koristi divnom asistencijom za Bolomboja koji brutalno zakucava. TV tajm-aut. Fauliran je Gedraitis i ima dva slobodna bacanja. Pogodio je oba Litvanac. Bolje je Zvezda ušla u utakmicu.

5. minut - Blosogejm lako zakucava u kontri. Gedraitis greši, a onda i laki poeni Brauna iz tranzicije.

4. minut - Šou Luke Mitrovića na startu, novi poeni, već ih ima osam, više nego kompletna ekipa Monaka.

3. minut - Divna saradnja Jaga i Mitrovića i laki poeni za centra crveno-belih. Odgovara Majk Džejms na drugoj strani košem uz faul Branka Lazića. Pogodio je Džejms i dodatno slobodno bacanje. Razigran je na drugoj strani Mitrović, koji postuiže poene uz faul Brauna, ali ne koristi dodatno bacanje.

 

 

2.minut - Troojka Gedraitisa, dobar početak za crveno-bele. Strazel odgovara divnim šutem sa poludistance.

1.minut - Počela je utakmica u Monaku. Prvi poeni za domaće, a odmah i greška crveno-belih iz auta. Odbranila se Zvezda koja postiže prve poene preko Luke Mitrovića.

1.četvrtina

PRE MEČA

Saša Obradović je u svojoj hali dočekan ovacijama delija koji su doputovali da bodre svoj tim.

 

 

 

 

Košarkaši Crvene zvezde u 28. kolu Evrolige od 19.00 gostuju Monaku, koji je veliki favorit u večerašnjoj utakmici.

Razlog tome je osetan broj izostanaka kod srpskog šampiona, pošto grčki trener Janis Sferopulos put Kneževine nije poveo čak petoricu igrača.

 

 

U Beogradu su ostali, po mnogima, najbolji igrač Miloš Teodosić, duže odsutni Nikola Topić, Amerikanac Trej Tompkins koji još čeka debi u crveno-belom dresu, Dejan Davidovac jer je nedavno postao otac i još jedan centar Dalibor Ilić. 

Osvajač Kupa Radivoja Koraća je u prethodnom kolu poražen od Bajerna u Minhenu rezultatom 66:74, što ih je i teoretski koštalo plasmana u Top 8 fazu, dok šanse za plej-in i dalje postoje.

Nasuprot timu sa Malog Kalemegdana, izabranici bivšeg igrača i trenera Zvezde Saše Obradovića su u prošlom kolu pomalo iznenađujuće pobedili Barselonu na gostujućem terenu rezultatom 77:67 i u dobrom raspoloženju dočekuju duel sa beogradskim crveno-belima.

Zvezda u ovaj meč ulazi sa 16. pozicije i bilansa od 10 pobeda i 17 poraza, dok je francuski klub na visokom četvrtom mestu i obrnutim brojem cifara, "kneževi" imaju 17 trijumfa i 10 neuspeha.

Inače, prvi meč istih protivnika u Areni, završen je pobedom Obradovićevog tima rezultatom 82:76.

Večerašnja utakmica će biti posebna za prvu zvezdu Monaka Majka Džejmsa, koji ima priliku da ispiše istoriju.

Naime, Džejms je blizu ostvarivanja najvažnijeg rekorda, pošto ga samo 12 poena deli da postane najbolji strelac u istoriji Evrolige. Ukoliko ovo učini večeras, utakmica će biti na kratko zaustavljena kako bi mu se odalo priznanje.

 

 

Rekord po broju poena u Evroligi drži Vasilis Spanulis sa postignutih 4.455, a uskoro će to izvesno biti Majk Džejms.

Janis Sferopulos

- Veoma su atletičan tim, moramo iskontrolisati njihovu energiju, jer upravo iz toga dolaze prednosti. Taktički, moramo da odigramo dobru odbranu, da pokušamo naškoditi njihovom napadu. Napadački je potrebno da vidimo koji je najbolji način da ih se napadne, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i da pronađemo put strpljivom igrom. Znamo da su tim za Fajnal-for, ali borićemo se za naše šanse - rekao je trener Crvene zvezde pred utakmicu.

Saša Obradović

- Mi nemamo mesta za kalkulacije, moramo da završimo ligaški deo među prva četiri tima i izborimo Fajnal-for u Berlinu. Imamo pet utakmica kod kuće, neće nam biti lako, ali očekujem svih pet pobeda. Ne znam u kom sastavu igra Crvena zvezda i da li će igrati Miloš Teodosić koji je njen najvažniji igrač, od koga mnogo toga zavisi. Praktično crveno-beli imaju još teoretske izglede da se plasiraju u plej-in, ali u zaista minimalne, pa bi shodno naša motivacija trebalo da bude veća.

Dobro se sećamo prve utakmice sa Crvenom zvezdom i moraćemo da budemo fokusirani na sve aspekte igre kako bismo nastavili našu seriju. Uvek moramo imati želju za napretkom kako bismo se dalje usavršavali. Biti još bolji mora biti naš stalni cilj, imajući u vidu velike izazove koji nas očekuju - rekao je pred meč trener Monaka.

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading