BRUTALAN TRIPL-DABL JOKIĆA! Nikola izjednačio drugi najbolji učinak u karijeri!

Autor: P. Z.

Sport

03.02.2024

05:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda Denvera nije se dovodila u pitanje pored takve partije Srbina.

BRUTALAN TRIPL-DABL JOKIĆA! Nikola izjednačio drugi najbolji učinak u karijeri!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na svom parketu Portland Trejlblejzerse rezultatom 120:108 (33:20, 26:35, 33:29, 28:24).

Naravno, najbolji u domaćem sastavu bio je Nikola Jokić!

Srpski centar je ostvario još jedan brutalan tripl-dabl. Somborac je meč završio sa 27 poena (1/1 za tri, 10/15 za dva, 4/4 slobodna bacanja), neverovatna 22 skoka i 12 asistencija. Uz to, Džoker je imao i dva blokade, odnosno jednu ukradenu loptu.

Sa te 22 uhvaćene lopte, Džoker je izjednačio drugi najbolji skakački učinak u NBA karijeri, pošto je prethodno dva puta imao isti broj skokova, a lični rekord od 27 i dalje je ostao netaknut.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Portlanda

Koliko su Nagetsi bili dobri u ovom meču, govori činjenica da su imali čak sedmoricu dvocifrenih igrača na kraju. Posle Jokića, efikasniji od ostalih ibo je Aron Gordon sa 18 poena, a Kentejvijus Koldvel-Poup je dodao 16. Pejton Votson je meč završio sa 14 koševa, dok su po 13 imali Džamal Marej, Majkl Porter Džunior i Redži Džekson.

Na drugoj strani, Portland je imao dva veoma raspoložena igrača. Skut Henderson je meč završio sa 30 poena, dok je 29 dodao Anferni Simons. Uz pomenuti tandem, dvocifren broj poena imali su još Malkolm Brogdon koji je ubacio 11, odnosno Tumani Kamara i bivši košarkaš Crvene zvezde Duop Rit koji su imali po deset.

Posle ove utakmice, Denver ima skor 34-16 i predstoji mu velika borba za najviše pozicije na Zapadu uoči plej-ofa. Sa druge strane, Portland je pretposlednji sa učinkom 15-34 i šanse za plej-in su mu ravne čudu.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading