NEMA JOKIĆA, NEMA POBEDE: Micić odigrao NAJBOLJU utakmicu u Oklahomi za trijumf nad DENVEROM!

Autor:

Sport

01.02.2024

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasa je postavio lični rekord po broju poena u NBA.

NEMA JOKIĆA, NEMA POBEDE: Micić odigrao NAJBOLJU utakmicu u Oklahomi za trijumf nad DENVEROM!

Foto: Ap photo

Vasa Micić

Košarkaši Oklahome su upisali vrlo važnu pobedu nad Denver Nagetsima u neizvesnoj utakmici završenoj rezultatom 105:100.

Ova utakmica je dobila epitet srpskog derbija, pošto za jednu stranu nastupa Vasilije Micić, dok je na drugoj trebalo da bude Nikola Jokić Ipak, pre početka meča je odlučeno da će srpski centar propustiti tek drugu utakmicu ove sezone zbog bola u donjim leđima. Iako se činilo da se uloga Srba tu umnogome gubi, nije tako mislio Vasa.

Naime, Micić je odigrao najbolje prvo poluvreme od dolaska u NBA ligu, da bi u istom ritmu nastavio i u poslednjoj četvrtini. Za ukupno provedenih 17 minuta na terenu, bivši plejmejker Crvene zvezde i Anadolu Efesa je zabeležio 12 poena, što mu je rekordni učinak u NBA. Za dva je šutirao 3/5, dok je pogodio jednu trojku iz tri pokušaja.Imao je i dva skoka, ali ono čemu su se navijači Oklahome najviše obradovali jesu pet asistencija koje je upisao.

 

Ipak, ubedljivo najbolji i najefikasniji akter susreta bio je Šaj-Gildžes Aleksandar koji je postigao 34 poena, dok su se u redovima poraženih istakli Aron Gordon, Džamal Marej i Redži Džekson sa po 16 poena.

Nakon ove pobede, Tanderi imaju isti broj trijumfa kao i Nagetsi, s tim da Denver ima utakmicu i poraz viška, pa se dva  tima nalaze na deobi druge pozicije Zapadne konferencije. Sledeću utakmicu Nagetsi igraju protiv Portlanda, verovatno pojačani igrom Nikole Jokića, dok Oklahoma ide na megdan Šarloti.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading