SJAJNO VEČE ZA SRBE U NBA: Bogdanović razbio Lebrona, Rajaković srušio višestrukog šampiona!

Autor: P. Z.

Sport

31.01.2024

04:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda i dve najpopularnije franšize u najjačoj ligi na svetu nisu imale odgovor za predstavnike srpske košarke.

SJAJNO VEČE ZA SRBE U NBA: Bogdanović razbio Lebrona, Rajaković srušio višestrukog šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Košarkaši Atlanta Hoksa pobedili su na svom parketu Los Anđeles Lejkerse rezultatom 138:122 (36:29, 31:27, 36:32, 35:34), u noći između utorka i srede.

Jedan od najzapaženijih u pobedničkoj ekipi bio je Bogdan Bogdanović. Kapiten reprezentacije Srbije je meč završio sa 18 poena. Bogi je do tog poenterskog učinka stigao tako što je šutirao 4/9 za tri i 3/6 za dva. Bogdanović je na terenu proveo ukupno nešto više od 24 minuta, a upisao je i po jednu asistenciju i uhvaćenu loptu.

Najzaslužniji za pobedu Atlante bio je Trej Jang koji je meč završio sa 26 poena i 13 asistencija, a pratio ga je Dežonte Marej sa 24 koša i devet uspešnih proigravanja. Takođe, istakli su se i Džejlen Džonson sa 19, odnosno Sadik Bej sa 18 poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Ostin Rivs, koji je meč završio sa 28 poena. Lebron Džejms se bio blizu tripl-dabla, pošto je imao 20 koševa, devet skokova i osam asistencija. Osim njih dvojice, iole raspoložen za igru u dresu "jezeraša" bio je još samo Rui Hačimura koji je ubacio 16 poena.

Iste večeri je srpski trener Darko Rajaković, sa svojim Toronto Reptorsima, uspeo da slavi posle preokreta na gostovanju Čikago Bulsima rezultatom 118:107 (27:31, 26:32, 37:26, 28:18).

Najbolji u ekipi Reptorsa bio je Geri Trent Džunior sa 24 poena, a njega je pratio Brus Braun sa 19.

Na drugoj strani, u redovima šestostrukog osvajača šampionskog prstena, Demar Derozen je prednjačio sa 25 poena, a Ajo Dosunmu je pridodao 21. Nikola Vučević je meč završio sa 14 koševa i devet skokova.

Nakon ovih pobeda, Atlanta i Toronto zauzeli su 11. i 12. poziciju na tabeli Istočne konferencije NBA lige, što ih stavlja na prva dva mesta ispod crte kada je u pitanju plasman u plej-in.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading