LEBRON OBORIO REKORD KARIJERE! Tripl-dabl Dončića, Kari trpao bez milosti!

Autor: P. Z.

Sport

28.01.2024

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo veče u najjačoj ligi na svetu.

LEBRON OBORIO REKORD KARIJERE! Tripl-dabl Dončića, Kari trpao bez milosti!

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Noć između subote i nedelje u NBA ligi donela je mnogo spektakla, ali je jedan izostao, pošto je Džoel Embid ponovo pobegao sa crte Nikoli Jokiću.

Međutim, to što su ljubitelji košarke izgubili kukavičkim potezom Kamerunca u Koloradu, vratio im je duel Golden Stejt Voriorsa i Los Anđeles Lejkersa.

Gosti iz "Grada anšđela" su u San Francisku slavili posle dva produžetka rezultatom 145:144 (33:30, 35:33, 23:36, 27:19, 12:12, 15:14).

Najzaslužniji za trijumf Lejkersa bio je Lebron Džejms, koji je ostvario moćan tripl-dabl. "Kralj" je meč završio sa 36 poena, 20 skokova i 12 asistencija. Skakački učinak od 20 uhvaćenih lopti je Lebronov rekord karijere.

Osim Džejmsa, kod "jezeraša" su se istakli Entoni Dejvis sa 29 koševa i 13 skokova, odnosno Dianđelo Rasel koji je dodao 28 poena.

Na drugoj strani je fantastično veče imao Stef Kari koji je ubacio 46 poena. Klej Tompson je dodao 24 koša, a Endru Vigins i Džonatan Kuminga po 22. Drejmondu Grinu su dva poena falila za tripl-dabl, pošto ih je ubacio osam, a imao je i 14 skokova i 11 asistencija.

Slovenački reprezentativac Luka Dončić odigrao je sjajan meč u porazu Dalas Maveriksa od Sakramento Kingsa na svom terenu (120:115).

Dončić je upisao novi tripl-dabl, a imao je 28 poena, 17 asistencija i deset uhvaćenih lopti.

Sa druge strane, Kingse je do pobede vodio Diaron Foks sa 34 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading