NBA LIGA ZAVIJENA U CRNO! Posle Dejana Milojevića, Amerika čuva USPOMENU na još jednu LEGENDU!

Autor:

Sport

26.01.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji dan zapisan je u stranicama istorije.

NBA LIGA ZAVIJENA U CRNO! Posle Dejana Milojevića, Amerika čuva USPOMENU na još jednu LEGENDU!

Foto: printscreen/instagram

Nedavno nas je sve neprijatno iznenadila smrt Dejana Milojevića u 47. godini života. Danas su se u Americi prisetili još jedne tragedije koja se desila pre četiri godine. 

Tog 26. januara 2020. godine ceo svet je u ostao u šoku na vest o pogibiji jednog od najboljih igrača svih vremena.

Kobi Brajant je stradao u padu privatnog helikoptera u kojoj je stradalo još osam osoba, među njima i njegova ćerka Đina.

 

 

Zajedno sa Brajantom i Đinom u helikopteru koji je putovao ka akademiji "Mamba" u mestu Tauzend Ouks, 60 kilometara zapadno od centra Los Anđelesa, putovali su i bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, košarkaški trener Kristina Mauzer, mlada košarkašica Pejton Čester i njena majka Sara te pilot Ara Zobajan.

Svih devet osoba je poginulo u udaru u tle i eksploziji helikoptera. Istražitelji su utvrdili da krivicu za pad helikoptera snosi pilot, koji je poleteo u oblake iako je to zakonom zabranjeno.

Foto: Tanjug/AP

Kobi Brajant

U izveštaju koji ima više od 600 strana, navodi se i da je pilot verovatno izgubio orijentaciju neposredno pred sam udarac u planine Kalabasasa pri brzini od oko 300 km/h.

Istražitelji su okrivili Zobajana što je krenuo ulevo, umesto da je pokušao da se popne više i da se izvuče iz magle.

Brajant je u 20-godišnjoj NBA karijeri postigao 33.643 poena, osvojio pet titula, 18 puta igrao na Ol-staru, bio MVP lige 2008. godine, a dva puta je osvojio zlato sa SAD-om na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading