SENZACIONALAN PREOKRET CRVENO-BELIH: Zvezda Meridianbet na krilima Nedovića i Mitrovića RAZBILA EFES!

Autor: M. M.

Sport

01.12.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli pobedili sa 97:83 u meču 11. kola Evrolige.

SENZACIONALAN PREOKRET CRVENO-BELIH: Zvezda Meridianbet na krilima Nedovića i Mitrovića RAZBILA EFES!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridinbet došli su do četvrte pobede u Evroligi, pošto su u okviru 11. kola savladali moćni Efes u Areni ubedljivim rezultatom 97:83!
Crveno-beli su do velikog trijumfa došli nakon preokreta. "Pivari" su na poluvremenu imali zaostatak od šest koševa razlike, ali je četa Janisa Sferopulosa odigrala je sjajnih 20 minuta u nastavku i slomila turskog predstavnika u eliti. Presudan je bio učinak Nemanje Nedovića u trećoj deonici kada je postigao 12 poena, od četa su tri trojke, da bi utakmicu završio sa ukupno 23. Imao je ogromnu ispomoć u Luki Mitroviću, koji je ponovo odigrao briljantan meč postigavši zbirno 19 poena i sedam skokova. S druge strane, u redovima oslabljenog Efesa Larkin je upisao 21, a Klajburn 19 poena.
Zvezda Meridianbet u narednom kolu igra protiv Valensije u gostima 6. decembra.

CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET - EFES 97:83

KRAJ UTAKMICE

10. minut: Nedović siguran sa slobodnih bacanja, a potom i Jago. Crveno-beli provode kraju utakmicu. Brazilac siguran i nakon polaganja, ali i Nemanja Nedović sa penala. Zvezda Meridianbet je na kraju ubedljivo slavila.

9. minut: Mitrović je bio polovičan sa penala, dok je Bulboa pogodio trojku na drugoj strani. Domaći, ipak, imaju veliku prednost i ne bi smeli da je prokockaju. 

8. minut: Važnu dvojku daje Džoel Bolomboj, a potom i zakucava. Crveno-beli imaju dvocifrenu prednost. Drugo poluvreme iz snova za tim Janisa Sferopulosa! 

7. minut: Teodosić se spetljao u napadu, da bi Larkin na drugoj strani smanjio na minus sedam tri i po minuta pre isteka 40.

6. minut: Osim u napadu, domaći u drugom poluvremenu igraju sjajno i u odbrani. 

5. minut: Evo nove trojke za Zvezdu, koja sada ima veliku prednost! Lazarević strelac.

4. minut: Bulboa daje trojku i vraća neizvesnost. Međutim, Luka Mitrović je svuda! Pokupio je jedan ofanzivni skok i dao dva poena.

 

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1730688832511656393

 

3. minut: Majstorija Teodosića, koji je fantastično proigrao Mitrovića za novo zakucavanje. Crveno-beli imaju osetnu prednost. Ispucavaju se gosti u ovim trenucima.

2. minut: Vraćaju se Klajburn i Larkin. Velika je bitka u Areni! Tobi zakucava i donosi plus šest!

1. minut: Počelo je odlučujućih deset minuta utakmice. Nejpir pogađa za plus četiri.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut: Nejpir promašuje dva šuta zaredom. Ali, Zvezda vodi.

9. minut: Dva slabija napada crveno-belih. Nedović je izašao da odmori, a za to vreme po koš su dali Tobi i Teodosić.

8. minut: Nemanja Nedović igra kao u transu. Sjajno je položio za nova dva poena crveno-belih. Veliki hendikep za Efes. Povredio se Klajburn nakon sudara sa Davidovcem.

7. minut: Au, kakva minijatura Nemanje Nedovića! Još jedna trojka. Prethodno je promešao Klajburna. Srbin je samo u ovoj četvrtini dao 12 poena. Zvezda Meridianbet vodi sa plus sedam. Vil Klajburn, na drugoj strani, zaista je nerešiva engima za domaće.

 

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1730683534170321011

 

6. minuta: Nedović je u elementu u ovim trenucima. Pogodio je dve trojke, a potom i dva plus jedan. Zvezda je povela!

5. minut: Rasplamsala se borba na parketu Arene. Probudila se domaća publika. Crveno-beli dišu za vratom Efesu nakon dva poena Bolomboja sa penala.

4. minut: Larkin siguran sa bacanja, a Bolomboj uzvraća. Dve tehničke greške za Zvezdu Meridianbet za samo minut igre. Dobili su ih Mitrović i Nedović, iako je Bolomboj udaren po licu. Nedović je zatim dao dve trojke zaredom. Zvezda je u igri ponovo!

3. minut: Dobro je Zvezda otvorila nastavak. Mitrović je upisao prve koševe u trećoj deonici, a potom i Jago pogodio trojku. 

1. minut: Počelo je drugo poluvreme.

Mitrović je najbolji domaćih sa 12 poena, dok je kod Efesa Klajburn ubacio 13 i ujedno je najefikasniji akter meča nakon dve četvrtine.

 

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1730677357327867948

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1730676420962083201

 

10. minut: Velikih plus devet za goste. Trojka Bulboe. Ali, Teodosić pogađa trojku preko ruke gotovo na isteku 20. minuta igre.

9. minut: Nedović prekida seriju Turaka, koji su poveli sa plus šest. Daum na drugoj strani uzvraća. A, onda faul u napadu Mitrovića.

8. minut: Daum igra bitnu ulogu za Efes. Najskorije pojačanje gostiju dao je za kratko vreme dve trojke i dvojku.

7. minut: Larkin je s druge planete, sve pogađa. Najpre trojku, pa onda i bacanja. Mitrović je, s druge strane, iks faktor za tim sa Kališa, pošto je postigao deset poena uz pet skokova dosad. 

5. minut: Čak sedam izgubljenih lopti imaju crveno-beli. Gosti to uglavnom kažnjavaju. Ipak, Mitrović i Bolomboj donose prednost. Pogodio je i Nejpir za dva. Čini se da Amerikanac igra sa mnogo više samopouzdanja.

4. minut: Tompson, takođe, pravi dosta problema odbrani domaćih. Ponovo je iz jednog poseda doneo svom timu tri poena. Zvezda je rano izašla iz bonusa u ovoj deonici. Efes je napravio seriju od 6:0. Sferopulos je prinuđen da traži tajm-aut nakon šti su njegovi izabranici dvaput zaredom loše organizovali napad i izgubili loptu.

3. minut: U strelce se upisao i Davidovac posle lepe akcije Zvezde Meridianbet.

Foto: Starsport

Klajburn u prodoru

2. minut: Klajburn pogađa iz svih pozicija. S druge strane Teodosić daje prvu trojku na meču.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut: Iako osakaćeni, gosti se grčevito bore. Najbolji igrači Larkin i Klajburn drže ih u životu.

 

https://twitter.com/kkcrvenazvezda/status/1730665483639087524

 

9. minut: Jago i Nejpir! Dve vezane trojke za Zvezdu!

7. minut: Raspoložen je Nedović za koševe i asistencije. Ovog puta je proigrao Gedratisa koji je samo položio loštu kroz obruč. S druge strane, Tompson je dao dva plus jedan.

6. minut: Još dva poena Klajburna nakon slabije odbrane domaćih. Prvo vođstvo Efesa. Vreme je za televizijski tajm-aut.

5. minut: Uzvraćaju gosti. Klajburn i Larkin su rapoloženi za šut.

3. minut: Mitrović i Nedović strelci za domaće na startu. A potom i Jago. Od toga su dve pogođene trojke.

1. minut: Utakmica u Areni je počela.

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Kladionice su na strani crveno-belih! Kvota na pobedu Teodosića i drugova iznosi 1.85, dok se trijumfa gosti iz Turske plaća sa 2.40.

Meč je na programu od 20 časova i direktan TV prenos biće na kanalu Sport klub 1.

Glavni arbitar na ovom meču biće Karmelo Paterniko, dok će mu pomagati Karlos Kortes i Alberto Baena.

Dobra vest za domaće jeste izvesni povratak kapitena Branka Lazića na parket. 

"Pivari" su u prethodnom kolu Evrolige savladali Partizan na svom parketu rezultatom 100:94, dok je Zvezda Meridianbet ubedljivo izgubila od Armanija u Beogradu sa 93:71.

Crveno-beli su 16. tim elitnog ranga sa učinkom od tri pobede i sedam poraza, dok je turski predstavnik na 11. mestu sa 5-5.

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite lajv-blog meča 11. kola Evrolige u kom košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju Efes.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading