CEO KOŠARKAŠKI SVET STREPI, A PEŠIĆ HLADAN KO ŠPRICER: Selektora Srbije problemi uopšte ne dotiču

Autor:

Sport

27.11.2023

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalifikacije tek treba da daju imena svih zemalja koje će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

CEO KOŠARKAŠKI SVET STREPI, A PEŠIĆ HLADAN KO ŠPRICER: Selektora Srbije problemi uopšte ne dotiču

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije obezbedili su plasman na Olimpijske igre osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili i sada mirno čekaju da najpre saznaju imena ostalih učesnica OI 2024 u Parizu, odnosno ko će im biti protivnici. Mđeutim za razliku od izabranika Svetislava Pešića i samog selektora "orlova", ostale zemlje strepe za olimpijsku vizu, a sada su saznale i gde će se za nju boroti.

Naime, FIBA je potvrdila da će se četiri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre 2024. godine  održati u Španiji, Grčkoj, Letoniji i Portoriku, odnosno u gradovima Atini, Valensiji, Rigi i San Huanu i to od 2. do 7. jula 2024. Ukupno 19 država stiže u kvalifikacije sa Svetskog prvenstva - Angola, Brazil, Obala Slonovače, Dominikanska Republika, Egipat, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Letonija, Liban, Litvanija, Meksiko, Crna Gora, Novi Zeland, Filipini, Portoriko, Slovenija i Španija. Još pet zemalja stiže iz pretkvalifikacija: Bahami, Bahrein, Kamerun, Hrvatska i Poljska.

Republika

Foto: Starsport

 

Na Olimpijskim igrama već su, nakon uspeha na Svetskom prvenstvu Nemačka, Srbija, Australija, Južni Sudan, Japan, SAD i Kanada, dok je Francuska dobila pozivnicu kao domaćin.

Žreb za turnire, sa kojih samo pobednici idu dalje, održaće se večeras u Kući košarke u Miju, a zemlje će biti izvlačene iz šešira.

Šešir 1: Španija, Letonija, Litvanija, Slovenija

Šešir 2: Brazil, Italija, Grčka, Poljska

Šešir 3: Portoriko, Crna Gora, Dominikanska Republika, Finska

Šešir 4: Novi Zeland, Gruzija, Meksiko, Liban

Šešir 5: Hrvatska, Obala Slonovače, Angola, Filipini

Šešir 6: Egipat, Bahami, Kamerun, Bahrein

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading