SENZACIJA! Megina deca POBEDILA šampiona autokošem u poslednjoj sekundi! Partizan u teškom KANALU! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.10.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege pobedili su Partizan rezultatom 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:"5) u 4. kolu AdmiralBet ABA lige.

SENZACIJA! Megina deca POBEDILA šampiona autokošem u poslednjoj sekundi! Partizan u teškom KANALU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Veliko iznenađenje priredila je Mega i pobedila Partizan autokošem Uroša Trifunovića u poslednjoj stotinki meča!

Imao je šampion Jadrana i 15 koševa zaostatka u drugoj četvrtini (40:25), da bi sjajnom igrom u trećem periodu uspeo da prepolovi vođstvo domaćina, ali je Mega uspela da priredi neviđenu senzaciju.

Mega je bolje otvorila utakmicu i koševima Nikole Topića, odnosno, Đurišića, došla brzo do ubedljivih 6:0 i visoko vođstvo održavala tokom cele deonice.

MEGA - PARTIZAN 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25)

Dvorana: "Ranko Žeravica". Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Denis Hadžić.

MEGA: Paunović, Miljenović 5, Jelavić 9, Milutinović, Iljasoglu 9, Đurišić 17, Kovačević 2, Janković 7, Plavšić 15, Topić 14, Malovec 10.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 7, Avramović 26, Koprivica 4, Panter, Smailagić 5, Jaramaz 2, Naneli 11, Trifunović, Anđušić, Doužer 7, Kaminski 24.

 

 

U poslednjem minutu, prednost domaćih je prvi put iznosilo dvocifrenim ciframa (19:9), pa ni tajm-aut na kome je kritikovao svoje izabranike, nije pomogao Željku Obradoviću da trgne ekipu iz letargije, budući da ništa nisu mogli da pogode u uvodnom kvartalu.

 

 

Nisu se zaustavili klinci Mege na tome, pa su u nastavku još više pojačali ritam, a s tim je narasla i njihova prednost na već pomenutih +15. Usledilo je “ribanje” u svlačionici Željka Obradovića svojih izabranika, koje je odmah donelo učinak već u trećem kvratalu.

Na krilima Frenka Kaminskog i Ognjena Jaramaza Partizan je topio minus, da bi u finišu ovog perioda stvar u svoje ruke preuzeo Džejms Naneli i s uzastopna četiri poena vratio potpuno Obradovićev tim u život.

Nova mini serija 0:4 i koševi Avramovića u poslednjem kvartalu, približili su Partizan samo na koš zaostatka (72:70), da bi u poslednjem minutu preko Jaramaza stigli do izjednačenja (86:86), prvog posle dugo dugo vremena!

Republika

Foto: Starsport

 

I kada se činilo da će meč otići u produžetak, šut je uputila Mega loptu je pokušao da izbije Uroš Trifunović i nesrećno je postigao autokoš, kojim je domaćin ostvario najveću pobedu u sezoni, a Partizan izgubio pred dupli večiti derbi protiv Crvene zvezde Meridianbet u Evroligi, potom i u ovom istom takmičenju narednog ponedeljka. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Đurišić sa 17 poena, Uroš Plavšić je dao 15, a Nikola Topić 14 koševa, dvocifren je bio i Malovec s 10 poena.

Kod Partizana Avramović je bio najefikasniji akter meča s 26 poena, dva manje dodao je Frank Kaminski, a Džejms Naneli je duel završio s 11 koševa.

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Četvrta četvrtina

Kraj utakmice: Mega - Partizan 88:86.

Nije stao Partizan ni u poslednjoj deonici, pa je koševima Pi Džej Doužera prišao samo na minus četiri (72:68), te se strah ozbiljno uvukla u redovima Mege. Ipak, u poslednjoj stotinki usledio je autokoš Uroša Trifunovića, pa je Mega na kraju zasluženo slavila 88:86, budući da je veći deo meča vodila.

Pokušao je Barać tajm-autom nešto da promeni, ali nije bilo leka za “probuđenog lava”, pa su igrači Partizana preko Avramovića mini serijom 0:4 stigli svega na dva koša zaostatka (72:70).

Odolela je, ipak, Mega i ovom naletu crno-belih, te je novom trojkom Timoteja Maloveca pobegla na četiri razlike. Usledili su koševi Kaminskog za 86:84, pa “krađa” Jaramaza za izjednačenje 86:86 na 40 sekundi pre kraja utakmice.

Treća četvrtina

 

 

Početkom drugog poluvremena, Mega je ponovo došla do nove visoke prednosti (45:29), trojkom Nikole Đurišića vođstvo je naraslo i na +17, a ubzor potom i na maksimalnih 20 poena viška (52:32).

Uozbiljio se potom šampion i stegao odbranu, posle čega je usledila serija crno-belih, koji su prišli na “samo” 11 koševa zaostatka (55:44). Usledio je tajm-aut Marka Baraća, pa ni kritike trenera domaćih nisu urodile plodom.

Foto: Starsport

 

Koševima Džejmsa Nanelija, u finišu trećeg perioda, Partizan je prvi put spustio minus ispod jednocifrenog (63:54), a potom i na samo šest poena 67:61.

Ključni čovek crno-belih bio je u tim trenucima Naneli, koji je gurao ekipu kada se odbrana Mege uljuškala u ubedljivom vođstvu. Njemu su se priključili Jaramaz i Kaminski, pa je igra “parnog valjka” počela da liči na šampionsku. Pred ulazak u poslednju deonicu, Partizan gubi 69:61.

PRVO POLUVREME

Druga četvrtina

 

 

Nastavila je Mega i u drugoj deonici istim tempom, na šta Partizan nije imao rešenje.

Koševima Iljasoglua, domaćin je prvi put otišao na maksimalnih 15 poena prednosti (26:11), ali je Aleksa Avramović s četiri vezana koša uspeo da spusti zaostatak.

Taman što se "parni valjak" priključio, usledila je nova serija Mege, kojom je otišla na novo dvocifreno vođstvo 33:23, posle čega je Obradović bio primoran da reaguje novim tajm-autom.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, Mega je došla do najvećih 15 razlike (40:25), ali je Partizan s dva uzastopna koša preko Avramovića uspeo da smanji na 40:29.

Foto: Starsport

 

 

Prva četvrtina

Mega je bolje otvorila utakmicu i koševima Topića, odnosno, Đurišića, došla brzo do ubedljivih 6:0 i visoko vođstvo održavala tokom cele deonice.

 

 

U poslednjem minutu, prednost domaćih je prvi put iznosilo dvocifrenim ciframa (19:9), pa ni tajm-aut na kome je kritikovao svoje izabranike, nije pomogao Željku Obradoviću da trgne ekipu iz letargije, budući da ništa nisu mogli da pogoed u uvodnom kvartalu.

Posle uvodnih deset minuta, Mega vodi 21:11, što niko nije očekivao!

Utakmica je počela!

Republika

Foto: Starsport

 

PRE UTAKMICE

Strateg Mege Marko Barać veruje u svoje momke:

- Očekuje nas utakmica sa aktuelnim šampionom i to je sjajna prilika za naše mlade igrače da se takmiče protiv najboljih. Svakako da je Partizan favorit, ali sam siguran da će moji igrači prihvatiti izazov. Neophodno je da igramo sa velikom energijom i da imamo dovoljno koncentracije da se adaptiramo na dešavanja na terenu - istakao je Barać.

Podsetimo se šta su treneri izjavili pre ovog meča:

- Igrali smo sa Megom na ABA Superkupu u Podgorici i bila je veoma dobra ukakmica. Ponovo su napravili zanimljivu ekipu sa mladim igračima, koji su želji dokazivanja i koji će igrati sa najvećom mogućom motivacijom. Na nama je da budemo na makar istom nivou motivacije i da odigramo dobru utakmicu u ABA lige - rekao je Željko Obradović, trener Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Raznat podmazao

23.10.2023 21:09

JAVORE OVO ti NE TREBA. SUDI bre ko COVEK ! SRAMOTA STA RADIS.

SLOVENAC STIDI SE

24.10.2023 00:31

RAZNATE RECI HVALA JAVORU.HRONICNO SUDI PROTIV PARTIZANA.