KRKA PLATILA CEH! Partizan PREBOLEO Makabi i na krilima Alekse DEMOLIIRAO Slovence sa 40 razlike! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.10.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su Krku u Novom Mestu rezultatom 56:96 (11:16, 11:29, 20:23, 14:28) u 2. kolu AdmiralBet ABA lige.

KRKA PLATILA CEH! Partizan PREBOLEO Makabi i na krilima Alekse DEMOLIIRAO Slovence sa 40 razlike! (VIDEO)

Foto: Aba liga/KK MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Crno-beli su se brzo oporavili od ubedljivog poraza u Izraelu od Makabija i upisali drugi trijumf u regionalnom takmičenju.

Partizan je bolje ušao u utakmicu i na startu se odlepio koševima Alekse Avramovića za 8:3, pa je prednost čuvao do ulaska u drugu deonicu. Šut, međutim, nije služio Beograđane, koji su u uvodnom kvartalu iz 10 pokušaja za tri, bili samo jednom precizni.

Serijom 0:9 na početku druge četvrtine, izabranici Željka Obradovića su prelomili meč u svoju korist i stekni ogromno vođstvo (11:26), koje više nisu ispuštali do kraja susreta. Razigrao se tada Danilo Anđušić i sa nekoliko vezanih koševa, doneo prevagu na stranu crno-belih.

Republika

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Krka/Robi Verbajs

 

Do odlaska na odmor, Partizan je sveo rivala na samo 11 poena, naspram 29 postignutih, čime je u nastavak susreta ušao sa 23 koševa viška (45:22).

Otvorio je "parni valjak" drugo poluvreme serijom 4:0, koševima Pantera i Avramovića, te je vođstvo još više naraslo na maksimalnih 27 poena prednosti (49:22).

Republika

Foto: AdmiralBet Aba liga/KK Krka/Robi Verbajs

 

Nastavak susreta je predstavljalo rutinsko otaljavanje posla, pa je klub iz Humske došao do druge uzastopne pobede u regionalnom takmičenju i na najbolji način "zalečio izraelske rane".

Crno-bele je do pobede nosio sjajni Aleksa Avramović, koji je meč završio s 15 poena. Fenomenalan je bio i Balša Koprivica, postigavši tri koša manje, dok je konstantno visok nivo igre imao i Pi Džej Doužer s 11 datih poena.

Kod Krke, po 16 koševa na ravne časti podelili su Džairus Hamilton i Miha Cerkvenik, ostali daleko ispod elitnog proseka.

Partizan u četvrtak, 12. oktobra, od 20 časova gostuje Asvelu u Vilerbanu, koji je na startu Evrolige deklasiran od Crvene zvezde Meridianbet u Štark areni. Biće to prilika da Obradovićev tim dođe do prvog uspeha i na evropskoj sceni, odnosno, da će pokazati kako je loše izdanje u Tel Avivu bio samo slab dan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading