SNOVI SE RUŠE KAO KULA OD KARATA: Večiti ostaju bez Top 8 Evrolige?

Autor:

Sport

27.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slabo se veruje u srpske velikane.

SNOVI SE RUŠE KAO KULA OD KARATA: Večiti ostaju bez Top 8 Evrolige?

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Nova sezona Evrolige počeće sledeće nedelje, tačnije 5. oktobra 2023. godine, a Srbija će ponovo imati dva predstavnika. U elitnom takmičenju igraće šampion Srbije i osvajač Kupa Radivoja Koraća Crvena zvezda Meridianbet i prvak AdmiralBet ABA lige Partizan.

Prošle sezone su crno-beli zaustavljeni u plej-ofu, od strane Real Madrida, iako su imali dva brejka prednosti, dok se sa druge strane crveno-beli nisu ni domogli doigravanja.

Ipak, ovog leta su oba beogradska velikana dodatno pojačala svoje sastave i spremni su da napadnu sam krov Evrope.

Međutim, bukmejkeri ne veruju previše u beogradske večite rivale.

Partizan je deveti favorit za osvajanje Evrolige, sa kvotom 15, dok je Crvena zvezda Meridianbet tek 11. i kvota da će ona postati šampion Evrope je 20.

Republika

Foto: Starsport

Prošlogodišnji večiti derbi

Prema kvotama koje su dali bukmejkeri, to znači da će crno-beli igrati u plej-inu, koji se uvodi ove sezone u Evroligi, ali i da će u njemu ispasti, dok se očekuje da crveno-beli ostanu prvi ispod crte.

Najveće šanse da osvoji titulu prvaka Evrope daju se braniocu trofeja, Real Madridu, na koji je kvota 5. Potom slede Panatinaikos i Monako sa kvotama 6,75, a ispred večitih su još Fenerbahče (9), Olimpijakos (9), Barselona (9,25), Armani (11) i Efes (14), dok je Makabi (15,50) između "parnog valjka" i kluba sa Malog Kalemegdana.

Podsetimo, Real je prošle sezone osvojio titulu tesnom pobedom u finalu, nad ekipom Olimpijakosa, dok su u polufinalu fajnal-fora ispali Monako i Barselona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading