PARTIZAN GRABI KA TROFEJU: Crno-beli rutinski do polufinala

Autor:

Sport

18.09.2023

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Željka Obradovića savladali Megu u četvrtfinalu ABA Superkupa u Podgorici (89:78). Sledeća je Igokea.

PARTIZAN GRABI KA TROFEJU: Crno-beli rutinski do polufinala

Foto: ABA liga

Košarkaši Partizana započeli su pohod na prvi zvanični trofej ove sezone. Izabranici Željka Obradovića savladali su Megu sa 89:78 (25:25, 26:18, 16:24, 22:11) u Morači u drugom četvrtfinalu ABA Superkupa, pa će se u polufinalu sastati sa Igokeom, koja je u prvom četvrtfinalu šokirala Cedevita Olimpiju i savladala je sa 75:65. U preostala dva četvrtfinala sutra se sastaju Budućnost i Zadar, odnosno FMP i Studentski centar.

Prva četvrtina igrala se u egalu i završena je sa 25:25. Krenulo se tvrdo, Mega je prva povela, a onda je Partizan dodao gas i uveo meč u rezultatsku klackalicu. Međutim, u drugih deset minuta Doužer, Naneli i Anđušić su počeli da sipaju trojke pa su se crno-beli odlepili na velikom odmoru na 51:43. U trećoj četvrtini Mega je zapretila dobivši taj deo igre sa 24:16, za nerešen rezultat posle 30 minuta, ali su crno-beli u nastavku odbili napad, držali odstojanje i priveli meč kraju čak i dvocifrenom razlikom.

Najzaslužniji za pobedu bio je Džejms Naneli sa 13, poena, Frenk Kaminski je dodao 12, a Pi-Džej Dožer 11 poena. Kod Mege Jelavić je postigao 21 poen i bio najefikasniji akter meča, ali mu to nije puno značilo jer su crno-beli odigrali bolje kao tim.

 

 

Podsetimo, Željko Obradović ponovo je imao na raspolaganju reprezentativca Aleksu Avramovića, koji se doduše nije skidao, ali i pored toga nije mogao da računa na sve igrače u ovom meču. Naime, u timu nije Mateuš Ponitka, pošto se Poljak povredio i zbog toga ga neće biti u sastavu tokom turnira koji traje naredna tri dana. On je, navodno, zadobio lakšu povredu ramena, koja zahteva terapije pa je iz tog razloga odlučeno da Poljak ne putuje sa ekipom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading