KAPITEN IZJEDNAČIO SVETSKI REKORD! Bogdan Bogdanović ušao u ISTORIJU Mundobasketa!

Autor:

Sport

05.09.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno dostignuće vođe "orlova".

KAPITEN IZJEDNAČIO SVETSKI REKORD! Bogdan Bogdanović ušao u ISTORIJU Mundobasketa!

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije grabe ka polufinalu Svetskog prvenstva u Manili, a "orlove" ka tom cilju predvodi Bogdan Bogdanović.

Kapiten našeg nacionalnog tima briljira kada je najpotrebnije, dok je u meču protiv Litvanije ispisao istoriju šampionata sveta!

Naime, as Atlanta Hoksa je izjednačio je rekord takmičenja na Mundobasketu, jer je do poluvremena postigao 18 poena i dodao na to dve ubačene trojke.

 

 

Preciznije, bivši igrač Partizana i Fenerbahčea je postao jedini otkako se igra Svetsko prvenstvo da je pogodio barem jednu trojku na svakoj od 23 utakmice, koje je odigrao do sada u karijeri na Mundobasketima.

Bogdanović je na taj način izjednačio rekord koji je poslednjih 30 godina držao Novozelanđanin Kirk Peni. Na prošlom, u Kini 2019, stao je sa Srbijom u četvrtfinalu, mada je bio i najbolji strelac turnira.

Bogiju se pruža šansa da za nekoliko dana, ukoliko Srbija prođe u polufinale i savlada baltičku selekciju, a na najboljem je putu to da učini, postao apsolutni rekorer po ovom parametru.

Ujedno, kapiten Srbije je prestigao legendarnog Dražena Petrovića, nekadašnji jugoslovenske i hrvatske reprezentacije bio je do danas na 17. poziciji "večne" lične strelaca na Svetskim prvenstvima, a sada je to Bogdan. Ubacio je svoj 401. poen do pauze,uz fenomenalnu trojku preko Rokasa Jokubaitisa.

Ako se plasira u polufinale, Srbija će igrati protiv pobednika utakmice Kanada - Slovenija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading