DAN "D" ZA SRBIJU: LET "orlova" u ČETVRTFINALE, ili BOLNO PRIZEMLJENJE!?

Autor:

Sport

03.09.2023

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da pokažu od čega su napravljeni.

DAN "D" ZA SRBIJU: LET "orlova" u ČETVRTFINALE, ili BOLNO PRIZEMLJENJE!?

Foto: fiba.com

Košarkaška reprezentacija Srbije igra najbitniju utakmicu na Mundobasketu u nedelju od 14:00 časova. Protivnik je Dominikanska Republika, a ulog ne može biti veći. Računica je jednostavna, pobediš- ideš u četvrtfinale, izgubiš- ideš kući.

Loš dan protiv starog dužnika Italije(možda i nešto više od lošeg dana), doveo je izabranike Svetislava Pešića u situaciju da je duel protiv Karla Entoni Taunsa i družine praktično meč osmine finala.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

Nije problem što je neophodno pobediti Dominikansku Republiku, već što u slučaju da se to dogodi, ne zavisimo sami od sebe za prvo mesto u grupi.

Potrebna je Srbiji pobeda Portorika nad Italijom(uz svoj trijumf), da bi sa vrha grupe otišla u četvrtfinale.

Žašto je ovo toliko bitno? Pa zato što u slučaju da se bude drugi u grupi rival u narednom meču- onom eliminacionom je najverovatnije selekcija SAD. 

Mora ekipa Stiva Kera da pobedi Litvaniju da bi osigurala mesto broj jedan, ali je to izvesno da se dogodi.

Koliko god bilo u ljudskoj prirodi, ne treba se baviti kalkulacijama. Pokazali su naši momci da umeju da igraju košarku i da od njih mnogo toga zavisi.

Republika

Foto: star sport

Bogdan Bogdanović

 

Kompletan pripremni period i uvodne utakmice svi pričaju da je najbitnije da budu najbolji kada je to najvažnije, a taj trenutak je došao!

 Vreme je da momci pokažu zašto su žrtvovali svoje leto, vreme sa porodicama i došli u zagušljivu Manilu da se bore za grb na grudima i svoju zemlju.

Ova generacija ima srce- to su pokazali, vreme je da vidimo ono po čemu su njihovi slavni prethodnici bili poznati, a nije baš prikladno da se izgovori.

Vreme je za pobedu, četvrtfinale, pa nek se ponovi Indijanapolis!

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading