JOKIĆ GINE, ALI ZA PARE: Nikola ponovo ODJAVIO Srbiju - u NBA mu se sprema BOGATSTVO!

Autor:

Sport

29.07.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar je još jednom razočarao naciju.

JOKIĆ GINE, ALI ZA PARE: Nikola ponovo ODJAVIO Srbiju - u NBA mu se sprema BOGATSTVO!

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, saopštio je u ponedeljak širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Svetsko prvenstvo, a na njemu se ne nalazi Nikola Jokić.

Osvajač NBA lige sa Denver Nagetsima, a uz to i MVP finalne serije, tako je po treći put odjavio reprezentaciju Srbije. Prvo je Nikola preskočio prvenstvo Evrope, održano 2017. godine, a zatim je leđa naciji okrenuo i 2021. godine, kada je propustio kvalifikacije za Olimpijske igre, koje su održane u Beogradu.

Iako su se svi nadali da će momka iz Sombora ovog leta videti u dresu Srbije, ipak ćemo još jedno prvenstvo morati bez Jokića. Iako uporno nastavlja da odbija Srbiju, jasno je da srpski košarkaš nema iste aršine kada su u pitanju nastupi u NBA ligi.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u dresu Denvera

Naime, ESPN je objavio podatak da je Jokić postao prvi košarkaš u istoriji najjače lige sveta, koji je u šest uzastopnih sezona predvodio svoj tim kada su u pitanju poeni, skokovi i asistencije. Sa vrha je skinuo nikog drugog do Lebrona Džejmsa, jednog od najboljih u istoriji.

Svojim partijama je Nikola prošle godine izborio i rekordan ugovor u NBA ligi, pošto će za pet godina zaraditi 276 miliona. Taj rekord je bio na snazi sve do pre tri dana, kada ga je sa čela zbacio Džejlen Braun, igrač Boston Seltiksa.

Ipak, vrlo moguće je da se naš as vrati na vrh 2026. godine, kada će, prema pisanju NBA insajdera, dobiti novi ugovor, vredan 400 miliona američkih novčanica.

Kada se stvari ovako postave, situacija je jasna - Nikola Jokić gine kada su u pitanje pare, a kada su u pitanju boje nacionalne selekcije, ne baš toliko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Marina

29.07.2023 10:13

Jako ruzno sa njegove strane. Da nije igrao u srpskim klubovima,ne bi ga ni videli u NBA,a sada odbija da igra za svoju drzavu. Razumem ako mora sa propusti jedno orvenstvo,ali da nece da ucestvuje u svetskom prvenstvu za Srbiju,bas mizerno.