CELA SRBIJA ČEKA OVAJ TRENUTAK! Evo kada Pešić saopštava SPISAK za Mundobasket!

Autor:

Sport

21.07.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor "orlova" otkriva karte pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Japan, Indoneziju i Filipine.

CELA SRBIJA ČEKA OVAJ TRENUTAK! Evo kada Pešić saopštava SPISAK za Mundobasket!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Gotovo da su sve selekcije učesnice Svetskog prvenstva objavile spisak košarkaša za Mundobasket u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Među retkim reprezentacijama koje to nisu učinile, nalazi se Srbija, dok kako saznaje portal "Republika", selektor "orlova" Svetislav Pešić će "otkriti karte" u subotu, a okupljanje kandidata za nacionalni tim zakazano je 24. jula.

Prema dogovoru FIBA i NBA igrači koji su u najjačoj ligi na svetu mogu da se pridruže treninzima nacionalnih timova 28 dana pred start Mundobasketa, preciznije od 28. jula, pošto Šampionat sveta traje od 25. avgusta do 10. septembra.

Ono što zanima sve srpske navijače je da li će se na spisku naći ime Nikole Jokića. Najbolji košarkaš sveta je sa Denverom osvojio šampionski prsten u NBA ligi, ali i dalje nije potvrdio ni demantovao da li će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Foto: Starsport

Selektor Pešić još čeka odgovor Nikole Jokića

Selektor Pešić je pre nekoliko meseci naglasio da neće biti previše promena u odnosu na prethodni sastav koji je učestvovao na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Na njemu su igrali: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Dušan Ristić, Nikola Milutinov.

Jedina promena za sada je što će, u odnosu na tim sa Evrobasketa, na spisku biti as Atlante Bogdan Bogdanović, koji je zbog povrede nije igrao na Šampionatu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading