PARTIZANE, SAD VIDI ŠTA SI PROPUSTIO: Crno-beli bili na korak do TITULE u Evroligi!

Autor:

Sport

20.05.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz od Madriđana trenutno peče još više.

PARTIZANE, SAD VIDI ŠTA SI PROPUSTIO: Crno-beli bili na korak do TITULE u Evroligi!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana posle meča broj četiri

Košarkaši Real Madrida zabeležili su pobedu u polufinalu Evrolige, pošto su posle preokreta savladali ekipu Barselone sa 78:66.

Imala je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa sve u svojim rukama, +9 u finišu druge četvrtine (40:31), ali je ponovo sve prokockala u drugom delu igre, pa ćemo još jednom videti Madriđane u finalu elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Po ko zna koji put je Real bio "na konopcima", ali se ponovo izvukao. Čini se da je ovaj put situacija bila nikad gora po njih, pošto je Partizan imao prednost od 2:0 u četvrtfinalnoj seriji. Bili su crno-beli u odličnom ritmu, igrali su rasterećeno, Valter Tavares je bio povređen, baš kao i Vensan Poarije, pa nema sumnje da bi "kraljevski klub" iz Beograda bio ispraćen dvocifrenom razlikom, verovatno već u trećoj utakmici. A onda se sve promenilo u sekundi.

Foto: Starsport

Duel sa četvrte utakmice u seriji

Serhio Ljulj, kao jedan od najiskusnijih igrača Evrope, shvatio je da Real iz agonije može da vrati samo neko "ludilo", pa je odlučio da uzme stvari u svoje ruke i pokuša da spasi Madriđane sigurnog poraza u seriji. Nesportski je reagovao, udario je Kevina Pantera, kapitena crno-belih, a rekacija Amerikanca će sigurno ući u istoriju Evrolige.

Umesto da se samo nasmeje i okrene od Ljulja, Panter je podigao pesnicu ka pleju Reala i tada je sve otišlo u nepovrat. Opšta tuča, makljaža na sve strane, brojne kazne za igrače obe ekipe, ali najbitnije od svega, promenio se momentum u seriji.

Foto: www.profimedia.rs

Opšta tuča u Madridu

Partizan je slavio u drugom meču na kraju, nesvakidašnjom odlukom sudija da prekine meč na 100 sekundi do kraja, ali se još jednom pokazalo šta znači "Pirova pobeda". Panter je suspendovan na dve, Matijas Lesor na jednu utakmicu, za ovaj roster crno-belih to je bilo previše. Imao je tim Željka Obradovića svoje šanse u dva meča u Beogradu, nije ih iskoristio, a zatim su spas tražili u Madridu.

Još jednom su bili na korak do uspeha, blizu toga da postanu prvi gost koji je slavio u majstorici četvrtfinalnih serija Evrolige, ali je iskustvo i smirenost još jednom bilo na strani Madriđana, koji su u finišu okrenuli rezultat i izborili mesto na F4 turniru.

Nema dileme, Partizan je bio bolji tim u seriji, verovatno bi bilo zasluženo i da su slavili sa 3:0, ali je na kraju nepromišljenost Pantera koštala beogradski klub mesta na završnom turniru, a ko zna, možda i titule Evrolige. Kako je Barselona odigrala sinoć, a i ako se setimo meča protiv Olimpijakosa u Areni, kada je Partizan slavio sa 90:75, takav scenario bi bio sve, samo ne nemoguć.

Ovako, navijači Partizana mogu samo da kraj malih ekrana prate završnicu u Kaunasu i da se pitaju gde je bio krajnji domet njihovih izabranika. 

Barselona i Monako će u nedelju, od 16 časova, igrati meč za treće mesto, dok je za 19 časova zakazano veliko finale, između Reala i Olimpijakosa, koji će tako po treći put u 11 godina odmeriti snage u finalu. Oli je slavio 2013, da bi Real uzvratio dve godine kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading