MAJAMI NASTAVLJA SVOJU BAJKU: Džimi Batler i družina u finalu Istočne konferencije NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

13.05.2023

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Franšiza sa Floride eliminisala Njujork ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama.

MAJAMI NASTAVLJA SVOJU BAJKU: Džimi Batler i družina u finalu Istočne konferencije NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Majami nastavlja da briljira u ovosezonskom finalu plej-ofa. Košarkaši Hita u noći između petka i subote četvrti put su savladali Njujork Nikse 96:92 i tako se plasirali u finale Istočne konferencije NBA lige gde čekaju pobednika duela između Bostona i Filadelfije (3:3).

Iako su gosti na krilima veoma inspirisanog Džejlena Bransona držali rezultatski priključak do poslednjih sekundi susreta, najefikasniji igrač Niksa umesto uloge junaka poneo je epitet tragičara izgubivši loptu 15 sekundi pre kraja pri vođstvu rivala 92:90.

Branson, koji je utakmicu završio uz 41 postignut poen predstavljao je konstantni izvor glavobolja za rivala, međutim za 3:3 i izjednačenje u seriji ispostavilo se da su mu nedostajali raspoloženi saigrači što najbolje oslikava podatak da su do dvocifrenog broja poena stigli još Rendl (15 poena, 11 skokova), Beret i Hart (po 11 poena). Sa druge strane epitet najefikasnijeg poneo je Džimi Batler sa 24 poena, ali je jednako važnu ulogu imao Bem Adebajo koji je upisao poen manje.

Naredni korak Majami će pokušati da napravi u finalu konferencije gde će odmeriti snage sa boljim iz sutrašnjeg duela Bostona i Filadelfije. Prethodne sezone Hit je put u plej-ofu završio upravo u finalu konferencije gde je eliminisan od Bostona. Pobeda Seltiksa predstavljala je ujedno osvetu za sezonu 2019/20 u kojoj je Majami stigao do finala protiv Lejkersa u kojem je poražen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading