SRAMNA ODLUKA! NBA ponovo PONIZILA Jokića! Srbin OVO nije ZASLUŽIO!

Autor:

Sport

11.05.2023

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici najjače lige na svetu izabrali su tri najbolje petorke ligaškog dela u NBA.

SRAMNA ODLUKA! NBA ponovo PONIZILA Jokića! Srbin OVO nije ZASLUŽIO!

Foto: Tanjug

Ako su se Amerikanci "slučajno" ogrešili o Srbina kada je MVP titula u pitanju i dodelili je Džoelu Embidu iz Filadelfije, poslednja odluka pokazuje da su se ipak urotili protiv "džokera".

Naime, nema poklonika najjače lige na svetu koji neće reći da Nikola Jokić mora da ima mesto u idealnoj petorci, ali po mišljenju NBA to nije slučaj.

Određene su prve tri startne postave, a kao i u slučaju najprestižnije individualne nagrade, prednost u najboljoj petorci ispred Somborca dobio je Kamerunac iz redova Seventisiksersa.

Uz Embida su u idealnoj Janis Adetokunbo (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston), Šaj Gildžus Aleksender (Oklahoma) i Luka Dončić (Dončić).

 

 

Nikola je dobio 32 glasa za prvu, 68 za drugu petorku i nijedan za treću. Jasno, sakupio je najviše bodova (384) u drugom timu lige, ispred Donovana Mičela, Stefa Karija, Džimija Batlera i Džejlena Brauna.

U trećem timu su Domantasa Sabonis, Deandre Foks, Damijan LIlard, Džulijus Rendl i Lebron Džejms.

Zanimljivo da prema novim NBA pravilima, koja stupaju na snagu od narednog leta, pet košarkaša koji su izglasani u Top 15 ne bi ispunilo osnovni uslov za ovo priznanje, a to je najmanje 65 odigranih mečeva. To su: Adetokunbo, Kari, Batler, Lilard i Džejms, a grčki reprezentativac je sada dobio 100 glasova za prvu petorku.

Kada je u pitanju Jokić, tokom ligaškog nastupa upisao je 69 utakmica i imao prosečno 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, malo je nedostajalo za tripl-dabl. Na to je dodao 63,2 odsto šuta iz igre, što je najbolja brojka u ligi i kada se doda statističkim podacima iz tri najvažnije kolone (poeni, skokovi i asistencije), čini Jokićevu sezonu istorijskom.

Foto: Tanjug/AP

 

Na isti način nastavio je u plej-ofu protiv Minesote i Finiksa, postao je prvi centar sa devet tripl-dablova, a na 10 nastupa prosečno ima 30,6 poena, 13,1 skoka i 9,5 dodavanja, a pobeda ga deli od plasmana u finale "zapada".

Ne treba zaboraviti da su Nagetsi kao prvoplasirani dočekali plej-of, sve to zahvaljujući Jokićevim zaslugama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading