PRED DOLAZAK U GROTLO ARENE! Ćus Mateo OTKRIO šta Real mora da URADI protiv Partizana!

Autor:

Sport

30.04.2023

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba Madriđana izneo je očekivanja uoči treće utakmice Top 8 faze Evrolige, koja se igra u Beogradu.

PRED DOLAZAK U GROTLO ARENE! Ćus Mateo OTKRIO šta Real mora da URADI protiv Partizana!

Foto: Starsport

Starsport

Posle dve sjajne partije i isto toliko pobeda u prestonici Španije, košarkaši Partizana dočekuju Real u trećem meču četvrtfinala najelitnijeg klupskog takmičenja.

Utakmica u rasprodatoj Areni igra se u utorak (20.30 časova), a crno-bele još jedan trijumf deli od plasmana na fajnal-for.

- Moramo da se osećamo dobro na parketu, da igramo dobru košarku i uradimo sve potrebne stvari u odbrani. Stvari koje će nam pomoći da se osećamo sigurno na parketu i da nam dobar osećaj. Moramo da rešimo sve probleme na najjednostavniji način - rekao je trener Madriđana Ćus Mateo.

"Kraljevski klub" u Beograd stiže posle susreta sa Saragosom, u okviru ACB lige, koji je na programu u nedelju.

- Ključ je u dobrom osećaju i emocijama, da u ovim danima pronađemo načine da postanemo mentalno stabilniji, da ojačajmo kao ekipa i verujem da ćemo sa tim uraditi dobre stvari. Biće teško igrati protiv rivala koji može da igra jako dobro. Oni su visoka i fizički dobra ekipa - dodaje šef struke Reala.

Partizan je, podsetimo, savladao pre dva dana u Madridu ekipu Reala sa 95:80 i poveo sa 2:0 u seriji, ali je zbog tuče utakmica prekinuta i registrovana rezultatom koji je bio na snazi u tom trenutku.

Foto: Starsport

 

Na minut i 40 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene došlo je do opšte tuče na terenu, pošto je Serhio Ljulj napravio nesportsku grešku na Kevinu Panteru, kapiten Partizana je odgovorio na provokaciju i nastao je haos.

Centar Reala Geršon Jabusele je potom rvačkim zahvatom oborio Dantea Egzuma, kojeg je pritom nagazio Gabrijel Dek i Australijanac se povredio. Njegovo učešće u trećem meču je i dalje pod velikim znakom pitanja, ali do preloma na tetivi srećom nije došlo.

Disciplinski sudija Evrolige u petak je saopštio kazne, pa je Jabusele suspendovan čak pet utakmica, Kevin Panter je dobio dva duela "odmora", dok su po meč predaha zaradili centar crno-belih Matijas Lesor iz Partizana i košarkaš Reala Gabrijel Dek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading