SRBIJA DOBILA LUDU GRUPU NA MUNDOBASKETU! Orlovi protiv bivšeg selektora, starog znanca i DEBITANTA na Svetskim prvenstvima!

Autor:

Sport

29.04.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u grupi B Mundobasketa, u Manili, zajedno sa selekcijama Portorika, Kine i Južnog Sudana.

SRBIJA DOBILA LUDU GRUPU NA MUNDOBASKETU! Orlovi protiv bivšeg selektora, starog znanca i DEBITANTA na Svetskim prvenstvima!

Foto: Youtube/printscreen

"Orlovi" su imali sreće na izvlačenju kuglica, pošto će u napad na zlato krenuti iz prestonice Filipina, a na tom putu čekaju ih stari znanac Portoriko, Kina koju sa klupe predvodi bivši selektor Aleksandar Saša Đorđević i debitant Južni Sudan.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu održaće se od 25. avgusta do 10. septembra, a Pešićevi izabranici su do plasmana na Mundobasket došli posle pobede u poslednjem kolu kvalifikacija nad Velikom Britanijom u Beogradu.

Žreb je održan u "Smart Araneta Koloseum" u Manili, gde će se i igrati mečevi planetarnog šampionata.

SASTAVI GRUPA:

A (Kezon Siti, Filipini): Angola, Dominikanska Republika, Filipini, Italija.

B (Kezon Siti, Filipini): Južni Sudan, Srbija, Kina, Portoriko.

C (Pasaj, Filipini): SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland.

D (Pasaj, Filipini): Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija.

E (Okinava, Japan): Nemačka, Finska, Australija, Japan.

F (Okinava, Japan): Slovenija, Zelenortska ostrva, Gruzija, Venecuela.

G (Džakarta, Indonezija): Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil.

H (Džakarta, Indonezija): Kanada, Letonija, Liban, Francuska.

Republika

Foto: KSS/Twitter

Selektor Pešić sa reprezentativcima Srbije 

Selekcija Srbije biće smeštena u Kezon Sitiju, gradu u okrugu Manile. Mečevi u grupama A i B igraće se u dvorani Araneta Koliseum kapaciteta 14.429 gledalaca. U drugoj fazi ukrstiće se upravo Grupe A i B kako bi formirali Grupu I, a potencijalni rivali Srbiji su Filipini, Italija, Dominikanska Republika i Angola.

Najveću pažnju od ostalih grupa, privukla je C, u kojoj se nalaze glavni favoriti SAD i selekcija Grčke predvođena Janisom Adetokumbom, prvom zvezdom Milvoki Baksa.

Srbija je takmičenje na poslednjem Svetskom prvenstvu 2019. godine u Kini završila na petoj poziciji, posle šokantnog poraza u četvrtfinalu od Argentine (97:87) predvođene fantastičnim Luisom Skolom, najefikasnijim igračem susreta sa 20 poena.

Izabranici tadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića uspeli su, ipak, u razigravanju za peto mesto da savladaju SAD sa 94:89, na krilima maestralnog Bogdana Bogdanovića koji je Amere počastio sa 29 poena.

"Orlove" su na prethodnom Mundobasketu u najmnogoljudnijoj zemlji predstavljali: Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Stefan Jović, Vladimir Lučić, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Vasilije Micić, Miroslav Raduljica i Marko Simonović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading