SUDAR TITANA U MADRIDU! Partizan skida krunu KRALJU - crno-beli jure BREJK za fajnal-for Evrolige!

Autor: Marija Nestorović

Sport

25.04.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Želimo da prođemo na fajnal-for, rekao je Obradović.

SUDAR TITANA U MADRIDU! Partizan skida krunu KRALJU - crno-beli jure BREJK za fajnal-for Evrolige!

Foto: Starsport

Ledej i Papapetru sa saigračima iz Partizana

Košarkaši Partizana pokušaće da naprave iznenađene u Madridu i sruše silnog "kralja". Crno-beli u sredu (20.45, Sport klub 1) gostuju Real Madridu u prvom meču plej-ofa Evrolige. Izabranici Željka Obradovića pokušaće u četvrtfinalnoj seriji da zabeleže prvu pobedu u istoriji protiv tima iz Madrida na njihovom terenu, što neće biti nimalo lak posao. Kako bi "parni valjak" sačuvao šansu da prođe na fajnal-for, on mora da bar jednom pokori Vizink centar. 

Trener Željko Obradović, koji je Partizanu doneo titulu šampiona Evrope davne 1992, a Realu tri godine kasnije, veruje da njegov tim može da ponovi uspeh od pre 31. jednu godinu i da napadne trofeh elitnog takmičenja. 

- Pred igračima je velika prilika, da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Želimo da prođemo na fajnal-for. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga, bili smo šesti na kraju regularnog dela. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje - rekao je Obradović. 

Foto: Starsport

Željko Obradović

Crno-beli imaju veoma negativan skor protiv tima iz Madrida sa 15 poraza i samo tri pobede, a slavni Žoc je svestan da njegovom timu neće biti lako protiv Reala, koji u svojoj kolekciji ima čak 15 trofeja Evrolige. 

- Igramo protiv tima koji ima veliki kvalitet. Ako pogledate minutažu tokom sezone, niko nema veliku minutažu. Sve počinje od Tavaresa koji je najdominantniji u Evropi. Kao i svi, i on ima neke stvari koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega. Utakmica će da pruži odgovor i moramo da odreagujemo i da vidimo koji su najbolji načini i da odgovorim na njihove petorke, koje znaju da budu veoma agresivne - rekao je Obradović.

Kapiten Partizana Kevin Panter poručio je da njegovi saigrači i on mogu da obezbede plasman u završnicu takmičenja.

Republika

Foto: Starsport

Kevin Panter

- Uzimamo neke delove iz prošle utakmice, da vidimo šta treba da unapredimo. Možemo da igramo protiv njih pet mečeva. Sitnice odlučuju. Bio sam u sličnoj situaciji sa Armanijem, imao sam 2:0 u seriji, pa su izjednačili. Moj savet kao kapitena je - moramo da igramo do kraja, to je glavni savet, ne samo ove godine, nego da se igra dok semafor ne pokaže nulu. Dešavalo nam se da igramo 37 minuta kako treba, pa da u poslednja tri minuta da se raspadnemo. Moramo da igramo do samog kraja - rekao je Panter. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading