CRNI APRIL ZA PARTIZAN! "Parni valjak" izbačen iz Evrolige!

Autor:

Sport

16.04.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci su došli glave crno-belima.

CRNI APRIL ZA PARTIZAN! "Parni valjak" izbačen iz Evrolige!

Foto: Starsport

Navijači Partizana u Štark Areni

Košarkaši Partizana igraće protiv ekipe Reala iz Madrida u četvrtfinalnoj seriji ovogodišnje Evrolige.

Crno-beli su regularni deo elitnog takmičenja završili na šestom mestu, sa skorom od 20 pobeda i 14 poraza, pa će za mesto na F4 turniru Evrolige igrati protiv velikana iz Španije, koji je zauzeo treću poziciju.

Ovo neće biti prvi put da se Partizan u četvrtfinalnoj seriji sastaje sa ekipom iz Španije, pošto je to bio i slučaj u sezoni 2007/2008, kada su se crno-beli u toj fazi susreli sa ekipom Tau Keramike, sadašnje Baskonije.

Partizan je u toj sezoni u Top 16 fazi završio na drugom mestu u grupi, iza Montepaski Sijene, a ispred Panatinaikosa i Anadolu Efesa. Voljom žreba, ukrstili su se sa pobednikom grupe E, a to je bila Tau Keramika, koja je završila ispred Fenera, Ljetuvos Ritasa, odnosno Arisa.

Četvrtfinalna serija se tada igrala na dve pobede, a prvi meč u Španiji je pripao domaćinu, koji je slavio sa 74:66. "Parni valjak" je u grotlu Pionira uspeo da izjednači na 1:1, ubedljivom pobedom od 76:55, a posebno dominatni su bili u poslednjem periodu, koji su u svoju korist rešili sa 22:7.

Foto: Starsport

Duško Vujošević je dve godine kasnije odveo Partizan na F4

Ipak, ekipa Duška Vujoševića nije mogla dalje od toga. Tau Keramika je održala prednost domaćeg terena, slavila je sa 85:68 u majstorici, odigranoj 9. aprila, i na taj način obezbedila mesto na F4 turniru.

U nastavku takmičenja, Tau Keramika je u polufinalu naletela na CSKA, a ekipa za koju je tada nastupao i Igor Rakočević nije uspela da obezbedi finale, jer su "armejci" slavili sa 83:79. Kasnije su Moskovljani stigli i do evroligaške titule, posle pobede od 91:77 protiv Makabija, dok je Baskonija završila na četvrtom mestu, posle neuspeha protiv Sijene (97:93).

Jednom su Španci već koštali Partizan završnog turnira Evrolige, ovaj put valjda neće. Četvrtfinalna serija Reala i Partizana počinje 25. aprila u prestonici Španije, a igra se na tri dobijene utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading