PEŠIĆ SKLAPA KOCKICE! Selektor "orlova" posetio NBA igrače: Na koga će MOĆI DA RAČUNA za Mundobasket?

Autor:

Sport

05.04.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje koje muči javnost u Srbiji je u kom će sastavu naša reprezentacija otići na Svetsko prvenstvo.

PEŠIĆ SKLAPA KOCKICE! Selektor "orlova" posetio NBA igrače: Na koga će MOĆI DA RAČUNA za Mundobasket?

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Krajem avgusta ove godine najbolje košarkaške reprezentacije planete okupiće se u Aziji kako bi odlučile o tome ko je vladar planete.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septebra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, a reprezentacija Srbije uspela je da se izbori za učešće te će pokušati da osvoji medalju.

Veliko pitanje je ko će sve igrati za "orlove" na ovom turniru. Svetislav Pešić posetio je igrače iz NBA lige, te se sa njima dotakao ove teme, a kasnije je o tome govorio za RTS, gde je rekao da je zadovoljan onim što je video.

- Jeste, došao sam da gledam Bogdana, Bio je MVP ove utakmice - rekao je Pešić, pre nego što je pričao o tom Svetskom prvenstvu i o razgovoru sa Bogdanovićem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

 

- Mi smo sada u nekim redovnim aktivnostima, razgovaramo sa igračima, ako ne možemo da ih treniramo, onda treniramo kroz razgovor. Da vidimo njega i Nikolu Jokića, da predstavimo plan i program priprema, mnogo je rano, nas očekuje krajem aprila meseca izvlačenje parova u Manili.

Ipak, Pešić smatra da su bitni i igrači iz Evrope.

- Ne radi se samo o igračima koji su ovde, nego o igračima i u Evropi, njima je još duža sezona, rano je sve za bilo kavke planove.

Osim Bogdanovića i Jokića, Pešić kaže da je posetio i Alekseja Pokuševskog, ali i Nikolu Jovića.

- Već smo imali posetu Pokuševskom i Jovića. Pre neki dan smo bili tamo u Denveru, ali Jokić nije mogao da igra zbog povrede, vidim da je večeras igrao protiv Hjustona i da njima treba ta jedna pobeda obezbedili prvo mesto Zapadne konferencije, sve je bilo super, dobri razgovori, o košarci pre svega - zaključio je Svetislav Pešić.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu Srbija je borbu za medalju završila u četvrtfinalu porazom od Argentine, a kasnije je uspela da stigne do petog mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading