OBRADOVIĆ PRED ŽALGIRIS: Strateg crno-belih otkrio od čega Partizanu preti najveća opasnost

Autor:

Sport

01.02.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-bele očekuje teško gostovanje u Kaunasu, gde će juriti nastavak pobedničke serije.

OBRADOVIĆ PRED ŽALGIRIS: Strateg crno-belih otkrio od čega Partizanu preti najveća opasnost

Foto: Starsport

Lesor i Obradović

Košarkaši Partizana putuju u Litvaniju, gde ih u petak, od 19 časova, očekuje meč 23. kola Evrolige, u kom će izabranici Željka Obradovića igrati protiv domaćeg Žalgirisa.

Komentar pred taj meč je dao i Željko Obradović, šef struke crno-belih.

- Žalgiris igra mnogo bolje na svom terenu pogotovo se to vidi u procentu šuta koji je za nekih 10 odsto veći kod kuće nego na strani, takođe i broj skokova kako pod njihovim košem tako i pod protivničkim. Oni na pozicijama 2 i 3 imaju dominantne igrače i pokušavaju da igraju na niskom postu, gde je i Šmits odličan uz probleme sa povredama nalaze rešenja na spoljnim pozicijama i plus Ulanovas koji je opasan, a i Lekavičijus koji je brz pokreće ritam, a to su neke bitne stvari o kojima razmišljamo - rekao je Obradović.

Partizan je slavio u prvom meču, a strateg Beograđana je prokomentarisao od čega preti najveća opasnost.

- I za nas i za njih je ovo vrlo važna utakmica, mi smo gledali sve što su igrali u zadnje vreme, gledaćemo ih i večeras protiv Efesa. Oni imaju mnogo preuzimanja, teraju protivnika da gubi loptu, imaju mnogo bolji procenat šuta kod kuće i mnogo su agresivni - objasnio je trener Partizana.

Foto: Starsport

Željko Obradović, trener Partizana

Izjavio je i čime je prezadovoljan u poslednje vreme, odnosno koji statistički podaci ga čine srećnim.

- Ja mislim da mi igramo bolju odbranu i tu sve počinje, a i da igramo pametnije u napadu. Ja sam prezadovoljan ovom činjenicom odnosa izgubljenih i ukradenih lopti, pogotovo kako smo igrali u poslednje dve tri utakmice i to je neki put kojim moramo da težimo da idemo znači da osvojene lopte budu nešto što je prepoznatljivo u igri Partizana uz manje izgubljenih pogotovo nepotrebnih kao na startu sezone i da svi učestvuju na skoku što je jako bitan segment igre - zaključio je Željko Obradović.

Podsetimo, Partizan trenutno ima 11 pobeda, uz isto toliko poraza, dok Litvanci imaju pobedu više, uz dva poraza manje, ali i meč manje, pošto večeras igraju u Istanbulu protiv Efesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading