TRKA ZA PLEJ-OF EVROLIGE! Bivši košarkaš večitih sluti: Nema mesta i za Zvezdu i za Partizan

Autor:

Sport

28.01.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbinu kroje naredna tri kola u kojima će beogradski rivali pet mečeva odigrati u gostima

TRKA ZA PLEJ-OF EVROLIGE! Bivši košarkaš večitih sluti: Nema mesta i za Zvezdu i za Partizan

Foto: Starsport

Duel Kevina Pantera i Ognjena Dobrića

Svedočimo jednoj od nainteresantnijih sezona u istoriji Evrolige! Dodatni šmek i neizvesnu trku u elitnom košarkaškom karavanu oplemenjuju i srpski predstavnici Crvena zvezda i Parizan, koji posle 21. runde imaju indentičan bilans - deset pobeda i 11 poraza, a nakon su se crno-beli u petak istom merom revanširali večitom rivalu (79:78) za decembarski poraz pred svojim navijačima.

Elem, do kraja ligaškog dela sezone i početka četvrfinalnih bitaka, što je ambicija oba kluba iz Srbije od starta takmičarske godine, ostalo je još 13 kola. A, sudbinu će im u značajnoj meri skrojiti predstojeća tri okršaja, pošto im timovi iz plej-of zone beže svega dve ili tri pobede. Bitan faktor predstavljaće i međusobni skor protiv konkurenata, ali otom-potom jer Zvezdi i Partizanu tek predstoje neki od uzvratnih duela s timovima koji se, takođe, bore za top osam. 

No, vratimo se bliskoj budućnosti u kojoj crveno-bele očekuje duplo kolo na gostovanjima na severu Italije - protiv Armanija (31. 01.) i Virtusa (02. 02.), odnosno u Makabiju u Tel Avivu (09. 02.). Crno-beli, s druge strane, dočekuju Asvel (31. 01.), a zatim putuju u Kaunas na megdan Žalgirisu (03. 02.) i Bajernu u Minhenu (09. 02.). Minimum dva trijumfa nesumljivo bi sačuvala nadu i zadovoljila apetite navijača, saglasan je sagovrnik Republike i bivši košarkaš večitih Čedomir Vitkovac.

Republika

Foto: Printskrin

REALAN: Čedomir Vitkovac

- Preko potrebna poobeda za Partizan, mnogo potrebnija nego Crvenoj zvezdi u toj trci za top osam Evrolige. Značiće im na psihološkom planu, naročito nakon poraza u Areni od večitog rivala. S druge strane, domaći su onom trojkom Nedovića zadržali prednost u međusobnom duelu, tako da će biti zanimljivo do samog kraja. Čisto sumnjam da će biti mesta za obe srpske ekipe u plej-ofu. Ako bi se čak i jedna našla tamo to bi bio ogroman uspeh. Partizan očekuje teži raspored u narednom periodu, dolaze mu jače ekipe kod kuće, a dosta toga zavisiće od naredne dve-tri utakmice. Sa dve pobede u naredna tri kola večiti bi ostali vrlo konkurentni. Zvezda je u evidentnom padu, ona euforija nakon dolaska Ivanovića se malo stišala. Međutim, sada je trenutak da pokažu karakter i da se izdignu iz ove situacije. Da li Kampco može da im pomogne? Moguće je, ali smatram da će do tada biti sve gotovo. Taj koji je kaznio Zvezdu neregistracijom Kampaca dao joj je minimalne šanse da se tu nešto promeni. U februaru se sve reševa, bojim se da ne bude kasno. Videćemo, uostalom - kaže Vitkovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading