TREĆI U ISTORIJI: Nestvaran PODVIG Jokića, cela Amerika BRUJI o Srbinu!

Autor:

Sport

10.01.2023

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakvo veče za srpskog košarkaša.

TREĆI U ISTORIJI: Nestvaran PODVIG Jokića, cela Amerika BRUJI o Srbinu!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 122:109 u noćašnjoj utakmici NBA lige odigranoj u Koloradu.

Domaći tim je do pobede vodio Nikola Jokić, koji je imao 14 poena, bez promašaja iz igre (5/5), a uz to je imao i neverovatnih 16 asistencija i 11 skokova, dok je sjajan učinak uz njega imao i Džamal Marej, koji je postigao 34 poena.

Ipak, meč u Koloradu je ostao u senci učinka našeg igrača, koji je postao tek treći košarkaš u istoriji koji je u NBA ligi upisao višestruki broj utakmica na kojima je upisao tripl-dabl, a da pritom nije imao nijedan promašaj iz igre. Pre njega, samo su Drejmond Grin i Vilt Čemberlen ovo uspeli.

Na ovaj način Srbin je upisao novi rekord u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pa se gotovo čini kako Jokić svake večeri ostvari neki novi uspeh vredan pažnje. Svakako, posle nove sjajne partije, kako sebe, tako i svoje ekipe, Nikola se učvrstio na poziciji broj 1 kada je u pitanju trka za MVP-a NBA lige, koju je srpski centar osvajao prethodne dve godine.

Posle pove pobede, Denver se izjednačio sa ekipom Memfis Grizlisa na vrhu Zapadne konferencije, sa skorom od 27 pobeda i 13 poraza, pa se čini da će se glavna borba za vrh voditi baš između ova dva tima.

Denver novi meč očekuje već za dva dana, kada im na noge dolazi Finiks Sans, koji je upisao čak devet poraza u prethodnih deset mečeva, pa je jasno ko će biti favorit u susretu dva ljuta rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading