KATASTROFA ZA ZVEZDU: Evroliga objavila - Kampaca čeka DUGA PAUZA! Poznato kad će Argentinac na teren!

Autor:

Sport

04.01.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bele čeka i novčana kazna.

KATASTROFA ZA ZVEZDU: Evroliga objavila - Kampaca čeka DUGA PAUZA! Poznato kad će Argentinac na teren!

Foto: Starsport

Užasne vesti stigle su na Mali Kalemegdan.

Košarkaški klub Crvena zvezda neće moći da registruje nove igrače za Evroligu sve do 28. februara.

Stiglo je zvanično rešenje ovog takmičenja, a pored toga što će Zvezda biti bez neregistrovanog Fakunda Kampaca do 26. kola Evrolige i drugog marta, te meča protiv Bajerna iz Minhena, tim sa Malog Kalemegdana čeka i kazna od 25.000 evra.

Evo i kompletnog rešenja:

- Košarkaška komisija za finansije Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i kazne od 25.000 evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravilnika o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju. (FSFPR).

Slučaj je 1. decembra 2022. godine uputila Finansijskoj komisiji od strane Komisije za kontrolu upravljanja (MCC), nezavisne komisije koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu usklađenost sa relevantnim propisima. Finansijsko veće je otvorilo sudski postupak. i izreklo privremenu zabranu Zvezdi kojom je zabranjeno registrovanje igrača i trenera.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

 

Uvedene sankcije su uvedene uzimajući u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija, omogućavajući klubu da iskoristi neprikladnu konkurentsku prednost i nastavi sa radom.

Na ovu odluku može se uložiti žalba Sudu za sportsku arbitražu.

Sve u svemu, ovo je brutalna kazna za Crvenu zvezdu i očekuje se reakcija kluba sa Malog Kalemegdana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading