BIĆE SUDAR TITANA: Zmago Sagadin i Saša Dončić najavili duel Luke i Nikole!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

17.08.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki ispit za "orlove", gostuju prvaku Evrope u prijateljskom meču.

BIĆE SUDAR TITANA: Zmago Sagadin i Saša Dončić najavili duel Luke i Nikole!

Foto: Tanjug/AP

Iako je večerašnja utakmica između Srbije i Slovenije (20.15, Sport klub 1) samo pripremni meč uoči kvalifikacija za Mundobasket i predstojeće Evropsko prvenstvo (1-18. septembar), za nju vlada veliko interesovanje. Navijači jedva čekaju da vide okršaj NBA zvezda Nikole Jokića i Luke Dončića u dresovima s državnim obeležjima. Hala Stožice rasprodata je u rekordnom roku, a "orlovi" će prvi put od okupljanja imati ozbiljan test - protiv aktuelnog prvaka Evrope.

VELIKA BORBA

Slovenački trener Zmago Sagadin, koji je dve godine bio na klupi Crvene zvezde (2002-2004), istakao je u razgovoru za Republiku da će meč u Ljubljani biti prava poslastica za košarkaške sladokusce.

- Očekujem dobar meč u Stožicama. Znam da će svi gledati duel Jokića i Dončića, koji su dva velikana ove igre. Biće to pravi sudar titana. Jokić igra odlično poslednjih godina, bio je dva puta MVP NBA lige. On je stvarno poseban igrač. Dugo nisam video takav kvalitet. Iako su poslednjih godina u prvom planu bekovi, on se odlično snalazi na centarskoj liniji. S druge strane, i Luka je imao odličnu sezonu. U nikad boljoj formi je. Ovo će biti duel o kom će se pričati - objasnio je Sagadin.

Republika

Foto: Starsport

Zmago Sagadin

Saša Dončić: Biće spektakl!

Otac Luke Dončića Saša, koji je poznati košarkaški trener, istakao je da jedva čeka da počne utakmica u Stožicama.

- Susret Luke i Nikole biće kao ona jagoda na torti. Biće to pravi spektakl u kom ćemo svi uživati. Ja sam došao sinoć u Sloveniju da bih gledao utakmicu, to se, prosto, ne propušta. Posebno jer je Slovenija u poslednje vreme među tri najbolja tima u Evropi, dok je Srbija standardno jaka - objasnio je Dončić senior.

NISU HOMOGENI

Meč u Stožicama biće i repriza finala iz Istanbula 2017, kada su "zmajčeki" savladali "orlove" (93:85). Iskusni stručnjak ne veruje da izabranici Svetislava Pešića mogu da se revanširaju Slovencima jer su ih ostavili bez najsjajnijeg odličja pre pet godina.

- Slovenija trenutno igra lepšu košarku. Bar ono što sam video na poslednjim utakmicama. Uigraniji su, dok u srpskom timu ima dosta novih igrača. Nisu dugo nastupali zajedno, a to sve utiče. Srbija ne stoji dobro i, ako se ovako nastavi, završiće kao Hrvati, kojih nema nigde. Ne bih to želeo, ali izgleda mi da "orlovi" već dugo nisu kompaktan tim, već su skup individualaca - zaključio je Sagadin.

Pešić zna šta je najbolje i preuzima odgovornost

Slavni trener Zmago Sagadin osvrnuo se i na to što je selektor Srbije Svetislav Pešić sa spiska reprezentacije precrtao dugogodišnjeg kapitena Miloša Teodosića.

- Nema u košarci minulog rada. Svi moramo da shvatimo da za reprezentaciju moraju da igraju najbolji u tom trenutku, najspremniji i to je to. Selektor je taj koji odlučuje ko se uklapa u njegovu igru, a ko ne, a on, na kraju, i snosi odgovornost - objasnio je Zmago.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading