NEMA VIŠE ŽARA, MORA TO MNOGO BOLJE - Košarkaške legende kritične nakon poraza u Letoniji!

Autor:

Sport

01.07.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Moka Slavnić i Željko Rebrača u razgovoru za portal Republika.rs istakli nezadovoljstvo posle neuspeha "orlova" u Rigi u okviru kvalifikacija za Mundobasket.

NEMA VIŠE ŽARA, MORA TO MNOGO BOLJE - Košarkaške legende kritične nakon poraza u Letoniji!

Foto: Starsport

Opšti utisak javnosti nakon poraza košarkaša Srbije od Letonije (66:59) u kvalifikacijama za Mundobasket jeste da su "orlovi" baš podbacili. Takvo mišljenje dele i ovdašnje legende igre pod obručima Zoran Moka Slavnić i Željko Rebrača, koji su u razgovoru za Republiku analizirali dosadašnji učinak nacionalnog tima i izneli očekivanja u predstojećem periodu.

Čuveni Moka oporavlja se nakon problema s kukom i stopalom i u bolnici nije bio u mogućnosti da isprati duel petog kola A grupe u Rigi. Ali i bez vizuelnog dojma s Baltika i te kako je upoznat s dešavanjima.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

PONOS, TRUD...

- Ne znam kuda ide košarka, ali ja zaista verujem u Svetislava Pešića. Možda i nije loše što nam se to sada dogodilo, da selektor vidi šta i kako dalje. Igrači su došli umorni, ne mogu da ih kritikujem, ali sigurno je da sam, kao bivši košarkaš, uvek želeo još više, više želje, truda, ponosa, pobeda. I to nije floskula. Kada nosiš dres s državnim grbom, moraš da gineš na terenu. Ne bih nikoga da opterećujem s bilo kakvom vrstom obaveza, međutim, voleo bih da se vrati taj žar u naš tim. On se izgubio, nema ga trenutno i svi to vide - kaže Slavnić za naš portal i dodaje:

Republika

Foto: Starsport

Zoran Moka Slavnić

- Mi smo zemlja koja je uvek gledala sebe i nas su se oduvek plašili. Imamo strašan sastav za velika dela i očekujem da dokažu da smo velesila u košarci. Ljudi će reći razmaženi smo, ali ne, nije tako, ja ne vidim žar kod njih. Nadam se da će to s vremenom doći na svoje.

U NEDELJU S BELGIJOM

"Orlovi" već u nedelju u niškom Čairu dočekuju Belgiju (21.00) u meču za drugo mesto, a zatim u završnoj fazi kvalifikacija u avgustu slede selidba u novoformiranu Grupu I i dueli protiv Turske, Grčke i Velike Britanije.

- Kratko su zajedno, ali to nije opravdanje za ono što oni predstavljaju u svetu. Moraju da podignu nivo igre. Jednostavno, nemamo pravo na takve kikseve, ne bih da dramim, ali moramo da igramo bolju košarku. Igrači moraju da sednu sami sa sobom i pronađu hemiju, košarka je timski sport i moraju da budu mnogo više motivisani. Sećam se, u moje vreme, kada smo dolazili na reprezentativne obaveze, pucalo je na sve strane od treninga i želje za dokazivanjem. Svi moji saigrači do jednog imali su neviđenu želju da se pokažu - otkrio je Željko Rebrača.

Republika

Foto: Srpski telegraf: Vladimir Lukić

Željko Rebrača

Pešić nema čarobni štapić

Rebrača veruje da će selektor Pešić pronaći formulu uspeha.

- On ima mnogo iskustva, trebalo bi da uspe. Pešić je jedan od tri-četiri naša najbolja trenera. Zna znanje, prepoznaje situacije, ali on nije čarobnjak sa štapićem. Prema mom mišljenju, mi tek krajem avgusta i početkom septembra možemo očekivati ozbiljnu košarku od "orlova" - ističe proslavljeni Srbin.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svi čekamo Jokića

Slavnić je govorio i o adutu našeg nacionalnog tima.

- Svi očekujemo dolazak Nikole Jokića da konačno postane lider, pomogne u kreaciji u igri i podigne kvalitet celog tima. Nedostaje nam zapravo mnogo igrača - naglašava legendarni plejmejker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading