SELEKTOR SRBIJE OTPISAO ZVEZDU DENVERA: Pešić - Ne računam na JOKIĆA ZA EVROBASKET!

Autor: MARIJA STEFANOVIĆ

Sport

23.05.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada sve saberemo i oduzmemo, Nikola je fantastičan igrač, ali ja tražim ekipu, rekao je popularni Kari.

SELEKTOR SRBIJE OTPISAO ZVEZDU DENVERA: Pešić - Ne računam na JOKIĆA ZA EVROBASKET!

Foto: Starsport/Ilustracija

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Srpski navijači poslednjih meseci pitali su se da li će Nikola Jokić zaigrati na Evropskom prvenstvu u Pragu ili ne.

Posebno jer je aktuelni MVP NBA lige u više navrata odbio da obuče nacionalni dres i to 2015, 2017, 2018. i 2021.

Međutim, selektor Srbije Svetislav Pešić rešio je sve dileme i poručio da ne računa na asa Denvera.

- U poslednje vreme tu i tamo dođe neko ozbiljan ili klinci pitaju: "Hoće li igrati Jokić", ja samo kažem: "Ne računamo na njega." Kada sve saberemo i oduzmemo, Nikola je fantastičan igrač, ali ja tražim ekipu. Ne moraju uvek najbolji da igraju, ali trener mora da napravi ekipu od najboljih, nego od onih koji se najbolje razumeju. Košarka je sport s neizvesnim utakmicama i sigurno da je ukupan rezultat važan, ali kada se sve sabere, odluke donose najbolje igrači i treneri - objasnio je Pešić u emisiji Uranak na K1 televiziji.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić u dresu reprezentacije Srbije

Reprezentacija Srbije će na Evrobasketu u Češkoj pokušati da ode korak dalje u odnosu na 2017, gde je osvojena srebrna medalja. Pešić ističe da se na tom putu najviše uzda u krilnog igrača Crvene zvezde Nikolu Kalinića.

- Ja sam rekao da je Kalinić naš najbolji igrač, a ljudi odmah pomisle - gle onog starca šta priča! Ja ispitujem javnost, da vidim ko će kako da reaguje! Pa me pitaju "Je l' stvarno Kalinić najbolji?". Pa ja ne menjam mišljenje svaki dan! Kalinić je vođa Zvezdine igre, ali Jokić bez Kalinića, teško! Majkl Džordan bez saigrača nikad ne bi bio to! Ima onih koji kose i koji vodu nose? Sve na stranu, Jokić je važan za tim, svi želimo da on igra i nadam se da će to da se desi - rekao je popularni Kari.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Kalinić u dresu reprezentacije Srbije

Trojica srpskih igrača ponela su MVP priznanje ove sezone. Nikola Jokić je bio najbolji igrač NBA lige Vasilije Micić Evrolige i Miloš Teodosić Evrokupa. Međutim, selektor "orlova" smatra da to nije mnogo bitno za reprezentaciju.

JOKIĆEV ODNOS PREMA "ORLOVIMA"

IGRAO ZA REPREZENTACIJU

2016. Olimpijske igre srebro

2019. Svetsko prvenstvo 5. mesto

ODBIO POZIV SELEKTORA

2015. Evropsko prvenstvo

2017. Evropsko prvenstvo

2018. Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

2021. Olimpijske igre

- To su velika priznanja, ja ih sve poznajem! Obično MVP bude iz ekipe koja pobeđuje! Mi smo imali istu situaciju i prošle godine i Vasa i Teodosić i Nikola su bili najbolji, a nismo otišli na Olimpijske igre. Sad moramo da postavimo prioritete, hoćemo li da budemo svi sretni i hajde da vidimo možemo li i mi da profitiramo - zaključio je bivši trener Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading