JOKIĆ JE NOVI-STARI KRALJ NBA LIGE! Otac Branislav nije ni znao - zatečen informacijom da je Nikola ponovo MVP!

Autor: R. Bibić - V.Z.

Sport

09.05.2022

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbinu niko nije ni do kolena! Nikola Jokić (27) proglašen je za MVP regularnog dela NBA lige drugu godinu zaredom.

JOKIĆ JE NOVI-STARI KRALJ NBA LIGE! Otac Branislav nije ni znao - zatečen informacijom da je Nikola ponovo MVP!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

To je otkrio dobro obavešteni košarkaški novinar iz SAD Adrijan Vojnarovski, pa je ostalo da najjača liga na svetu ozvanični ustoličenje.

Centar iz Sombora je priznanje apsolutno zaslužio, vodeći Denver do plej-ofa na svojim leđima, prosečno beležeći 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču. Zato ne čudi da je Nikola dobio prednost u odnosu na Janisa Adetokunba (Milvoki) i Džoela Embida (Filadelfija) uprkos činjenici da su oni i dalje u plej-ofu i konkurenciji za šampionski prsten.

Vest da je Jokić odbranio zvanje najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone, te ostavio Amerikance prvi put u istoriji bez ove nagrade četvrtu godinu zaredom (Grk Adetokumbo bio MVP 2019. i 2020), posebno je obradovala Nikolinog oca Branislava. On je lepu vest čuo od novinara Srpskog telegrafa dok je bio u automobilu.

Republika

Foto: youtube.com/Srbija Danas

Branislav Jokić, otac Nikole Jokića

- Moj Nikola MVP ponovo? Sad ste me zatekli dok vozim. Presrećan sam iako mi kažete da još nije zvanično. Sigurno je i Nikola. Ovde je u Somboru, došao je pre nekoliko dana, mada trenutno nismo zajedno. Ne znam kako je reagovao kad je pročitao tu vest. Sačekajmo da to zvanično objave, pa da slavimo - rekao nam je kratko Branislav Jokić.

Slično je u razgovoru za naš list reagovao i nekadašnji NBA as Željko Rebrača.

- Zaslužio je, on je najbolji i najproduktivniji igrač u ligi. Denver je sa Jokićem ekipa za plej-of, a bez njega nije. To je dovoljan pokazatelj. Embil oko sebe ima vrhunske igrače, a Jokić ga je dobio u međusobnim duelima - konstatovao je Rebrača.

Republika

Foto: Starsport

Željko Rebrača

Jedan Nikola nije bio dovoljan da Denver napravi nešto više, ali Rebrača nema odgovor na pitanje da li bi trebalo da promeni sredinu da bi se domogao šampionskog prstena.

- Na njemu je, vidi, odnosno da mu klub pomogne. Nagetsi bi trebalo da imaju ambiciju da oko Nikole okupe tim koji bi mogao da napadne titulu. Jokiću definitivno treba pomoć, ne može sam. Izneo je ligaški deo sezone, ali je plej-of nešto sasvim drugačije - kaže Željko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading