REZULTAT NA PARKETU NIJE BITAN: Partizan sledeće sezone u Evroligi, Zvezda IZVISILA?

Autor:

Sport

31.03.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok za crveno-bele.

REZULTAT NA PARKETU NIJE BITAN: Partizan sledeće sezone u Evroligi, Zvezda IZVISILA?

Foto: Starsport

Duel Kevina Pantera i Ognjena Dobrića

Evroliga je ove godine usred sezone iz takmičenja izbacila ruske klubove, a veliko je pitanje hoće li oni opet igrati u eliti od jeseni.

CSKA, Zenit i Uniks su ove sezone izbačeni iz Evrolige, a ukoliko se naredne ne vrate u elitu to će ostaviti dodatna mesta koja treba popuniti.

Tom situacijom bavio se specijalizovani košarkaški sajt "Basketnews".

- Ako prethodni šampion Evrokupa, AS Monako, uđe u plej-of Evrolige, samo pobednik Evrokupa biće promovisan u takmičenje. To bi ostavilo samo dve dodatne vajld karte za timove Evrokupa - piše u uvodu teksta.

Pisali su o tome da Crvena zvezda ni u slučaju dobrog rezultata ove sezone u Evroligi ne bi imala šansu da dobije specijalnu pozivnicu.

- Crvena zvezda, još jedan potencijalni plej-of tim ove sezone, nema obezbeđeno mesto u Evroligi za sledeću godinu. To se neće promeniti čak ni ako prođe u plej-of - što znači da Evroliga ne ceni ono što neko uradi na parketu.

Za razliku od Zvezde, vrlo lako bi mogao da profitira Partizan.

- Partizan ima Željka Obradovića, solidan budžet, dugoročnu viziju, bogatu istoriju, fantastičnu publiku i potencijal da donese više novca od TV prava sa srpskog tržišta.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović je Partizanov adut

Takođe, šansu da se nadaju pozivu u elitno društvo mogli bi da dobiju još Virtus ili Valensija.

Virtus Bolonja je još jedna istorijska evropska košarkaška destinacija koja godinama traži povratak u Evroligu. Još jednom su pokazali svoje ambicije vraćanjem Skariola u Evropu i ulaganjem u Tornikea Šengeliju i Danijela Heketa. Povrh toga već su na svom spisku imali vrhunske evropske zvezde Miloša Teodosića i Marka Belinelija.

Valensija, dugogodišnji član porodice Evrolige, vodi u Evrokupu po broju titula svih vremena (4). Poštovani su zbog dobro vođene organizacije, solidnog spiska, kontinuiteta, lojalne baze navijača i bogatog vlasnika. Takođe, Valensija će imati novu prelepu arenu završenu do 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading