NAMEŠTANJE UTAKMICA U KATARU? Hitno se oglasila FIFA!

Autor:

Sport

23.12.2022

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko utakmica je privuklo pažnju na Mundijalu.

NAMEŠTANJE UTAKMICA U KATARU? Hitno se oglasila FIFA!

Foto: YoutubePrintscreen

FIFA je saopštila da nisu pronađene naznake "manipulacije" ili nepravilnosti na utakmicama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Nekoliko vrlo čudnih rezultata se dogodilo u Kataru, viđeno je i nekoliko prelaza, ali iz krovne organizacije nisu pronašli dokaze za nameštanje.

Radna grupa za integritet je pažljivo pregledala snimke sa 64 utakmice odigrane na Mundijalu, kako bi uočila bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj manipulacije. U podnetom izveštaju tvrdi se da takvi slučajevi nisu identifikovani, navodi se na sajtu Svetske kuće fudbala.

Analizirana su legalna tržišta klađenja, sprovedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mestima takmičenja kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj manipulacije utakmicama.

Foto: Tanjug/AP

Argentina je u Kataru postala prvak sveta

FIFA je navela da će nastaviti da radi sa članovima Radne grupe za integritet u cilju zaštite budućih takmičenja, počevši od Svetskog prvenstva za žene 2023. godine.

Takođe, svetska kuća fudbala nastaviće da razvija svoje strategije integriteta sa konfederacjama, udruženjima članica i drugim zainteresovanim stranama u borbi protiv manipulacije utakmicama.

Podsetimo, Mundijal u Kataru je završen pre pet dana, a do trofeja je stigla selekcija Argentine, koja je u velikom finalu pobedila Francusku posle penala, čime je stigla do svoje treće titule na prvenstvima sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading