Bruka Hrvata ODJEKUJE Evropom: Francuzi ŽESTOKO UDARILI po Brozoviću i Lovrenu!

Autor:

Sport

23.12.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman gest naišao je na osudu.

Bruka Hrvata ODJEKUJE Evropom: Francuzi ŽESTOKO UDARILI po Brozoviću i Lovrenu!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski navijači

Fudbalska reprezentacija Hrvatske stigla je do trećeg mesta na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvati su u borbi za treće mesto savladali Maroko i na taj način stigli do druge medalje na drugom uzastopnom Mundijalu.

I dok su na terenu briljirali - "kockasti" su se na proslavama žestoko obrukali.

Slavlje hrvatskih fudbalera Dejana Lovrena i Marcela Brozovića obišlo je i zgrozilo Evropu. Posle Italijana, i Francuzi su žestoko udarili na ovaj tandem Hrvata zbog proslave uz stihove pesama Marka Perkovića Tompsona i uzvike "za dom spremni".

 

 

Ugledni list "Ekip" izvestio je da su Lovren i Brozović na reči "za dom spremni" gestikulacijom pravljenja pištolja, koji su ustaše koristile tokom Drugog svetskog rata, a potom ga prihvatile desničarske paravojne formacije u ratu na prostorima bivše Jugoslavije, slavile uspeh.

Navodi se da je ovaj pozdrav zakonom zabranjen u Hrvatskoj i kvalifikovan kao zločin protiv javnog reda i mira i izazivanja mržnje.

 

 


Istom temom se bavila još nekolicina tamošnjih medija ("RMC", "Ouest France"...), opisujući potez hrvatskog dvojca kao proustaškim i nacističkim.

 

 

I dok bruka Hrvata odzvanja širom Starog kontinenta, u rodnom mestu Zlatka Dalića, Livnom, nastavilo se sa provokacijama. Više o događajima iz Bosne i Hercegovine gde su se ponovo uzvikivale ustaške parole možete pročitati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading