PET EVRA ZA LEA: Evo koliko Mesi vredi posle Mundijala!

Autor:

Sport

22.12.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo!

PET EVRA ZA LEA: Evo koliko Mesi vredi posle Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi na utakmici Holandija - Argentina

Na pijacama širom Argentine uskoro bi moglo da se čuje sledeće pitanje:

- Dobar dan, daćete mi šest kila krompira, da li je dosta jedan Mesi za račun?

„Gaučosi“ su osvojili Svetsko prvenstvo i Lionel Mesi ušao je među besmrtne. Sada će, sva je prilika, dobiti i novčanicu sa svojim likom! Kako navodi „El Finansijero“ Centralna banka Argentine je spremna da na novčanici od 1.000 pezosa stavi lik Lionela Mesija, ali ne samo to! Brojka 1.000 će počinjati desetkom koja će biti ista kao ona na Mesijevom dresu, na prednjoj strani novčanice će biti Leov osmeh, a iza će pisati "La Skalonijeta", što je nadimak ovog tima još otkako ih je preuzeo Lionel Skaloni 2018. godine.

 

 

Koliko će vredeti ova novčanica? Prema poslednjem kursu 1.000 pezosa vredi isto koliko i 632 dinara. Dakle, Leo Mesi će posle Mundijala vredeti tek malo preko pet evra. U Srbiji se za jednog Mesija može kupiti tri litre dizel goriva, porcija ćevapa u nekom jeftinijem restoranu, 31 krem bananica ili pola gajbe piva.

Takođe jedan Mesi može vam doneti i dve litre ulja, pomenutih šest kilograma krompira, ali i četiri espresa sa mlekom u nekom od skromnijih kafića.

Ne bi ovo bio prvi put da argentinski fudbaleri završe na novčanici, pošto je tim sa Marijom Kempesom i Danijelom Pasarelom koji je osvojio titulu 1978. godine takođe dobio svoju novčanicu.

Pišite nam u komentarima, šta biste vi kupili za jednog Lionela Mesija?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading