OTKRIVENA TAJNA ARGENTINSKOG USPEHA: Da li je Mesi zbog OVOGA osvojio Boginju u Kataru?

Autor:

Sport

22.12.2022

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali detalji, Argentinci se poslužili čarobnim napitkom.

OTKRIVENA TAJNA ARGENTINSKOG USPEHA: Da li je Mesi zbog OVOGA osvojio Boginju u Kataru?

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Lionel Mesi uspeo je u poznim fudbalskim godinama da se domogne svetske titule sa Argentinom, a mnogi su mišljenja da ključ uspeha leži u čarobnom napitku.

Reč je o specifičnoj vrsti čaja, mateu, koji je karakterističan za južnoameričko podneblje, a "Gaučosi" su ogromne količine poneli u Katar.

Mate čaj je zeleno zlato, endemsko poreklom iz suptropskih delova Južne Amerike koje uspeva samo u Argentini, južnom Čileu, istočnom Paragvaju, zapadnom Urugvaju i južnom Brazilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

Već na prvi pogled je jasno da države u kojima uspeva sastojak za ovaj napitak imaju puno uspeha na travnatoj podlozi. Urugvaj, Brazil i Argentina su osvajale Boginju bar po dva puta, dok je Čile beležio sjajne rezultate na Kopa Amerika.

Mate sadrži sve minerale i vitamine, kao što su kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, cink, bakar, kalijum i jod, neophodne za normalno funkcionisanje organizma. Služi se i topao i hladan.

Podsetimo da su Argentinci finalni duel SP protiv Francuske dobili zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca, a naredni Mundijal zajednički će organizovati SAD, Meksiko i Kanada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading