MOŽE BITI SAMO JEDAN: Argentina ili Francuska, Mesi ili Mbape?

Autor:

Sport

18.12.2022

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će se popeti na krov planete?

MOŽE BITI SAMO JEDAN: Argentina ili Francuska, Mesi ili Mbape?

Foto: Tanjug/AP,

Finalni obračun može da počne!

Od 20. novembra, pa sve do danas, najbolje selekcije planete borile su se da dokažu da su najbolje na svetu. Priliku da podignu „zlatnu boginu“ imaće Francuska i Argentina (16.00).

Biće ovo pravi sudar titana iz kog samo jedan može da izađe kao pobednik i osvajač Svetskog prvenstva.

BRANILAC ILI IZAZIVAČ?

Kada na travnati tepih stadiona Lusail istrče Francuzi i Argentinci biće sigurno samo jedno - očekuje nas borba do poslednjeg atoma snage. Četa Didijea Dešana imaće priliku da odbrani trofej i tako u istoriji Mundijala stane rame uz rame sa Italijom koja je to radila 1934. i 1938. kao i Brazilom koji je uzastopne titule osvajao 1958. i 1962. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Francuske

Dešan bi postao prvi trener posle Vitorija Pica koji je osvojio dva Svetska prvenstva, ali će imati jako težak zadatak jer jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove igre, Lionel Mesi, možda ima i poslednju šansu da podigne „zlatnu boginju“.

Na terenu ćemo gledati pravi mali rat Kilijana Mbapea i Lea Mesija, saigrača iz Pari Sen Žermena i dva fudbalera koji su po mnogim parametrima obeležili Svetsko prvenstvo u Kataru. Njih dvojica dele prvo mesto na listi strelaca sa po pet golova, a Mesi je u maloj prednosti jer ima tri asistencije, jednu više od Mbapea.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Zanimljiv je i podatak da je na prethodnom Mundijalu održanom u Rusiji bilo deset fudbalera iz aktuelnog sastava Francuske.

Francuzi bi u finale mogli da uđu oslabljeni jer su se na virus žalili Rafael Varan, Ibrahima Konate i Kinsli Koman, ali je moguće da će svi oni ipak biti na terenu.

„GAUČOSI“ FAVORITI

Blagu ulogu favorita za ovaj meč ima selekcija Argentine. Prosečna kvota da će „gaučosi“ osvojiti Mundijal u kladionicama je 1.80, dok je kvota da će to poći za rukom Francuzima 2.20. Ako verujete da će Argentina slaviti u regularnih 90 minuta kvota je 2.80, dok je na „galske petlove“ 2.90.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Argentine

Na terenu će se naći fudbaleri mnogih velikih evropskih klubova, a interesantno je da će najviše predstavnika imati Atletiko iz Madrida - čak četiri! Članovi španskog kluba su argentinski reprezentativci Anhel Korea, Rodrigo De Paul i Nahuel Molina i jedan od najboljih igrača dosadašnjeg dela turnira Antoan Grizman, as Francuske.

Odmah za njima slede Bajern iz Minhena, Juventus i Sevilja sa po tri predstavnika, dok nekoliko klubova ima po dva igrača. Između ostalih, tu se nalazi i Pari Sen Žermen čije boje brane Kilijan Mbape i Leo Mesi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape i Lionel Mesi

Finalni meč sudiće Poljak, Šimon Marčinjak, koji je već sudio i jednima i drugima na ovom turniru. Francuska je dobila Dansku (2:1) dok je Argentina savladala Australiju (2:1) kada je Marčinjak bio na centru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading