MILENKOVIĆ OPTIMISTA I PORED PORAZA: Od nas sve zavisi, možemo do osmine finala!

Autor:

Sport

25.11.2022

00:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije krio razočaranje.

MILENKOVIĆ OPTIMISTA I PORED PORAZA: Od nas sve zavisi, možemo do osmine finala!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Milenković u duelu sa Gabrijelom Martinelijem

Fudbaleri Srbije poraženi su od Brazila sa 2:0 na startu Svetskog prvenstva.

Defanzivac Orlova Nikola Milenković otkrio je razloge poraza od Selesaa.

- Posle prvog poluvremena koje se završilo 0:0, drugo je bilo otvoreno, alli u njemu nismo bili na nivou, dok je Brazil pokazao sve svoje kvalitete i zbog čega je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Ne treba mnogo da razmišljamo o ovoj utakmici, već da se okrenemo ostalim mečevima, koji su veoma bitni i da damo sve od sebe da prođemo grupnu fazu - rekao je on i dodao:

- Mnogo lopti koje smo oduzeli smo olako gubili i tu su pravili razliku. Bilo je dosta lopti koje smo mogli bolje da kontrolišemo i da imamo u našem posedu. Oni su držali posed i bilo nam je teško. Sa druge strane, spremali smo utakmicu da mi imamo loptu, iako smo znali da je nemoguće da je imamo tokom cele utakmice. Kad se napravili nekoliko vezanih grešaka, posle sve bude loše.

Srbija je imala dosta problema u pas igri.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije

- Prvi pas je mnogo bitan, on odlučuje sve, a mi smo kod njega mnogo puta grešili. Nismo imali strpljenja i hteli smo da što pre pošaljemo loptu u njihovu trećinu. Sa druge strane, Brazil nema samo kvalitet u posedu lopte, mnogo dobro se kreću u odbrani i rade kao tim.

Milenković je imao veoma težak posao u odbrani.

- Imali smo to pomeranje gde je Andrija izlazio na levog beka, a ja na njihovo krilo, što je bilo veoma naporno. U drugom poluvremenu smo promenili izlazak, on je ostajao nisko, a vezni je izlazio na Aleks Sandra.

Rišarlison je kod oba gola ostao usamljen...

- To su sve igrači vrhunske klase i kad im ostavite malo prostora oni to koriste. Svaku grešku i minimalni prostor koriste i kažnjavaju na najgori mogući način.

Orlovima su ostala još dva kola u kojima mogu da jure plasman u nok-aut fazu Mundijala.

- Očekujem da uđemo sa ciljem da pobedimo utakmicu, nama igra samo pobeda. Sa tim stavom moramo da uđemo i da pokažemo da verujemo i da želimo taj prolaz grupe i siguran sam da će svih 26 igtača dati maksimum da to i uradimo - rekao je popularni Bleki, a potom dodao:

- Ne treba da gledamo Brazil nego nas i da razmišljamo da sve zavisi od nas. Prolaz dalje zavisi od nas i moramo da se koncentrišemo na preostale dve utakmice.

Otkrio je da su naši reprezentativci pratili duel između Švajcarske i Kameruna, u kojem je evropska selekcija slavila sa 1:0.

- Gledali smo u hotelu, naša grupa je veoma teška, ali moramo da verujemo u prolaz, iako budemo pravi kao što smo bili u periodu pre SP mislim da ćemo uspeti da ostvarimo cilj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading