OVO NIKAKO NE SMETE DA URADITE! FIFA poslala OŠTRO UPOZORENJE Kataru!

Autor:

Sport

24.11.2022

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori Mundijala i država ne bi smeli da se igraju.

OVO NIKAKO NE SMETE DA URADITE! FIFA poslala OŠTRO UPOZORENJE Kataru!

Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine

Svetsko prvenstvo u fudbalu stiglo je do petog dana i velika euforija vlada čitavom planetom.

Sva dešavanja petog takmičarskog dana možete pratiti putem našeg lajv-bloga.

Ovaj Mundijal diskutabilan je po mnogo faktora, a u Kataru i dalje ima mnogo zakona koji ograničavaju prava žena. FIFA je stala u zaštitu žena, pa je tako upozorila Katar da ne hapsi žene koje prođu kroz pakao i postanu žrtve silovanja tokom Svetskog prvenstva.

Polni odnosi van braka kažnjivi su zakonom u Kataru, pa se FIFA osetila prinuđena da pošalje ovaj nesvakidašnji zahtev tamošnjim organima reda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FIFA

 

U brifingu Komiteta za bezbednost FIFA se navodi:

- Primena zakona bi mogla da se uključi samo ako postoji sumnja na seksualno nasilje ili zlostavljanje žena. Žene se neće suočiti ni sa kakvim optužbama ako prijave silovanje ili seksualno uznemiravanje i nasilje.

Kazna zatvora za ovo delo je sedam godina zatvora i 100 udaraca bičem! Prošle godine, radnica organizacionog komiteta Svetskog prvenstva Paola Šietekat iz Meksika, požalila se da ju je u krevetu napao kolega koji je provalilo u njen stan u Kataru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

FIFA Svetsko prvenstvo u Kataru

Policija ju je optužila da je imala aferu i "vanbračni seks“. Čovek je oslobođen optužbi za napad, ali je gospođa Šietekat ostala pod sumnjom i napustila je zemlju nakon što joj je rečeno da je jedan od načina da se izbegne osuda da se uda za svog navodnog napadača. Dokument takođe savetuje o trudnicama koje traže medicinsku pomoć na turniru.

Građani su stavljeni pod sumnju ako nisu u braku prema strogim katarskim zakonima o moralu. Ali brifing FIFA kaže:

- Žene će moći da dobiju medicinsku negu u vezi sa trudnoćom ili reproduktivnim zdravljem, bez obzira na okolnosti i neće se suočiti sa optužbama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading