Novi ogroman SKANDAL pred početak Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

09.11.2022

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija je po organizatore Svetskog prvenstva sve gora, ređaju se skandal za skandalom.

Novi ogroman SKANDAL pred početak Svetskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Boginja

Ambasador Mundijala u Kataru Kalid Salman u izjavi za nemački javni servis "ZDF" govorio je o homoseksualnosti kao o grehu.

On je o ljudima koji su homosekusalno opredeljeni govorio u dokumentarcu pod nazivom "Tajna Katara". Rekao je da je svestan da će u njegovu zemlju doći svakakvi ljudi, ali da se moraju strogo pridržavati pravila koje ova zemlja nalaže.

- Imam problem pre svega što će deca videti homoseksualce. Oni će naučiti nešto što nije dobro. Homoseksualnost je greh i zabranjena je - izjavio je Salman.

Foto: Twitter/PrintScreen/CBSSportsGolazo

Stadion "Losail" koji će biti domaćin finala

Nakon toga, intervju je momentalno prekinut. Već nekoliko puta se pokretalo pitanje homoseksualaca u Kataru i ovo je još jedna situacija u kojoj se homoseksualnost tretira kao nepoželjna u toj zemlji, u kojoj je inače i zabranjena. Kazne mogu biti i sedam godina zatvora.

Ovo nije prvi skandal u azijskoj državi pred start najbitnijeg fudbalskog takmičenja. Juče je Sep Blater pričao o tome koliko je kupovina prvenstva koštala, pojavile su se i informacije da vlasti ograđuju siromašne četvrti kako bi razdvojile bogate od njih, a odavno je već poznata tema poginulih radnika na izgradnji stdiona, zbog čega su brojne države razmatrale bojkot. Ipak, nijedna se nije odlučila na tako radikalan korak.

Svetsko prvenstvo će u Kataru početi 20. novembra, a turnir će otvoriti domaća selekcija utakmicom protiv Ekvadora. Četiri dana kasnije prvenstvo započinje i Srbija, utakmicom protiv reprezentacije Brazila, jednog od najvećih favorita za zlato.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading