BIO SAM MRTAV, A ONDA JE ANĐEO SIŠAO NA TEREN: Gudelj otvorio dušu o susretu sa smrću

Autor:

Sport

19.10.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler imao puno sreće kada se srušio na terenu u Španiji zbog infarkta.

BIO SAM MRTAV, A ONDA JE ANĐEO SIŠAO NA TEREN: Gudelj otvorio dušu o susretu sa smrću

Foto: instagram.com/dragigudelj/printscreen

Dragiša i Nemanja Gudelj

Srpski fudbaler Dragiša Gudelj, rođeni brat reprezentativca Nemanje Gudelja i sin nekadašnjeg asa Nebojše Gudelja, suočio se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima tokom svoje karijere, što ga je na kraju nateralo da donese tešku odluku o penzionisanju. On je na samom terenu doživeo srčani zastoj, koji je trajao čak tri minuta. Srećom, njegov život je spasen zahvaljujući brzoj reakciji kardiologa Pepe Segura, koji je bio prisutan na stadionu u tom trenutku.

Republika

Foto: twitter printscreen

Dragiši spasili život na terenu

Kardiolog Pepe Segura, veliki navijač Kordobe za koju je Gudelj nastupao, bio je ključna figura u spašavanju Gudeljevog života tokom srčanog zastoja na terenu. Njegova brza reakcija i stručnost su bili od presudnog značaja u tim trenucima. Gudelj ističe da mu je Segura postao kao drugi otac i da su zajedno doneli odluku o njegovom povlačenju iz fudbala, nakon što se sličan incident ponovio nekoliko meseci kasnije.

- Bio sam na terenu praktički mrtav, bez pulsa. Meni je to sve bilo kao sekund. Kad sam ustao, pitao sam šta mi se dogodilo. Mislio sam da me neko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svesti oko sedam minuta, dok je srčani zastoj trajao tri minute - rekao je Gudelj za As i dodao:

Republika

Foto: Instagram/Printscreen/nemanjagudelj

Oporavio se: Dragiša Gudelj

- Imao sam sreće što se Bog pobrinuo da tog dana na tribinama bude njegov anđeo Pepe Segur, kardiolog bolnice u Kordobi, jedan od najboljih u Španiji i veliki navijač kluba. On mi je drugi otac, s njim imam poseban odnos. Bio je prisutan i kad sam odlučio da prestanem sa fudbalom, dva-tri dana nakon što mi se to dogodilo drugi put. Kad me je video kako padam, već je znao šta se događa, nije oklevao te je uskočio na teren. S doktorom Bretonesom iz Kordobe mirno je rešio situaciju na punom stadionu. Ni njima to nije bilo lako. Tri i po minute života nisu mala stvar. Bio sam na ivici da se ne vratim ili da se vratim na neki drugačiji način. Hvala Bogu i njima, koji su pravovremeno bili tu. Dugujem im život.

Nakon što je pretrpeo srčani zastoj, Gudelj je dobio podršku od danskog fudbalera Kristijana Eriksena, koji je takođe prošao kroz slično iskustvo. Eriksen je pružio Gudelju savete o prevazilaženju mentalnih izazova koji prate ovakve situacije, ističući važnost pozitivnog stava i prihvatanja novonastale situacije. Njihov razgovor bio je od velikog značaja za Gudelja u procesu oporavka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kristijan Eriksen se takođe srušio na terenu zbog zastoja srca

- Nazvao me i pričali smo skoro sat vremena nakon prve epizode. Bio sam uplašen kao malo dete, imao sam puno pitanja nakon onoga što mi se dogodilo, a on je bio jako smiren. Savetovao me, pogotovo po pitanju mentalnog stanja. Rekao mi je da je teško, ali da moram da budem pozitivan, prihvatim situaciju i da to može svakome  da se dogodi - otkrio je Dragiša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading