CRVENO-BELI PETARDIRALI RADNIČKI: Ilić i Katai presudili Nišlijama! Zvezdin Magiko se upisao u istoriju!

Autor:

Sport

18.10.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična partija šampiona Srbija.

CRVENO-BELI PETARDIRALI RADNIČKI: Ilić i Katai presudili Nišlijama! Zvezdin Magiko se upisao u istoriju!

Foto: Starsport

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 5:1

'4,'33, '43 Ilić, '58, '60 Katai, '89 Ivelja

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Niša rezultatom 5:1 u okviru 12. kola Superlige Srbije na stadionu "Rajko Mitić". Ovaj susret ostaće upamćen Aleksandaru Kataiju koji je postigao dva pogotka i tako se izjednačio sa legendarnim Darkom Pančevim na večnoj listi strelaca.

Luka Ilić je briljirao na terenu, postigavši dva pogotka i demonstrirajući izuzetnu tehniku i brzinu. Već u četvrtom minutu meča, Ilić je oteo loptu protivničkom igraču i zatim majstorski završio akciju, donoseći rano vođstvo svom timu.

Nastavio je da pritiska odbranu Radničkog, a u 34. minutu je još jednom bio precizan, postigavši svoj drugi gol na utakmici. Njegova izvanredna forma predstavlja veliko ohrabrenje za tim pred predstojeće izazove, uključujući i utakmicu protiv Monaka u Ligi šampiona.

Pored sjajnog nastupa Luke Ilića, treba istaći i Aleksandra Kataija, iskusnog fudbalera koji je takođe ostavio dubok trag na ovom meču. Katai je dva puta zatresao mrežu protivničkog tima, pokazujući svoje bogato iskustvo i kvalitet kao igrač.

Ova ubedljiva pobeda predstavlja važan vetar u leđa za Crvenu zvezdu pred predstojeće izazove, uključujući i nadolazeću utakmicu protiv Monaka u Ligi šampiona. Publika na stadionu "Rajko Mitić" imala je priliku da uživa u izvanrednoj igri svog omiljenog tima, a ovakav dominantan nastup sigurno će podići moral ekipe pred naredne mečeve.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

89. minut - GOL! Radnčki dolazi do počansnog pogotka.

76. minut  - Nišlije su mogle do gola. Vanja Ilić je jedini koji igra u taboru Radničkog, lepo se namestio iskosa sa nekih 16-17 metara, opalio po lopti i pogodio prečku!

74. minut - Sjajan napad crveno-belih po levoj strani, Elšnik je proigrao Ilića koji je iz prve šutirao, ali je lopta protutnjala tik pored leve stative!

69. minut - Odlična šansa za Nišlije. Vanja Ilić je sjajno probio po desnom boku, poslao je upotrebljiv centaršut a iz drugog plana pojavio se Belaković, koji je potpuno neometano šutirao glavom, ali nedovoljno precizno.

60. mintu - GOL! Pukla je petarda na Marakani! Ponovo Katai...

58. minut - GOL! Zvezda je došla do novog pogotka. Radonjić je sjajno proigrao Kataija, koji je bio u kaznenom prostoru, a potom zalomio i izbacio odbranu Radničkog, šutirao i smestio loptu u mrežu!

55. minut - Miran početka drugog poluvremena, a potom je Elšnik šutirao sa distance, međutim, njegov udara je završio pored gola.

45. minut - Počeo je drugi deo!

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela.

43. minut - GOL! Luka Ilić postiže het-trik.

33. minut - GOL! Zvezda udvostručila prednost. Ilić ponovo strelac.  lako, bez mnogo muke, ponovo je Ilić strelac, glavom, posle odlične ubačene lopte Rodića. Savršena lopta, koju je, opet sa sjajnim tajmingom, ispratio ofanzivac i postigao svoj drugi gol danas.

27. minut - Usledio je miran deo susreta, Zvezda sve drži pod kontrolom.

16. minut - Nova šansa za domaće. Luka Ilić je izveo slobodan udarac iskosa sa nekih 17-18 metara, uputio je oštar centaršut, lopta je protunjala kroz kazneni prostor Radničkog i pogodila stativu!

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Zvezde i Radničkog

12. minut - Prva prilika za Nišlije. Sjajno su iskombinovali Ilić i Stujart ispred kaznenog prostora Zvezde, Ilić je šutirao iz prve na povratnu loptu ali je ona završila daleko iznad Zvezdinog gola!

4. minut - GOL! Vodi Zvezda! Ilić je imao sjajan solo prodor, ušao u kazneni prostor, šuitrao u suprotan ugao i smestio loptu u mrežu!

1. minut - Meč je počeo.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: M.Ilić, Prucev, Điga, Spajić, Rodić, Krunić, Elšnik , Maksimović, L.Ilić, Olajinka, Duarte.

RADNIČKI: Manojlović, Đo, Vojnović, Jamkam, Stojanović, Nišić, Stajić, Belaković, Ilić, Jurukov, Stjuart.

UVOD

Nakon reprezentativne pauze tokom koje je fudbalska reprezentacija Srbije savladala Švajcarsku u Leskovcu rezultatom 2:0, a zatim i ubedljivo poražena u Kordobi od nacionalne selekcije Španije (0:3), okrećemo se klupskim obavezama.

Fudbaleri Crvene zvezde spremaju se za susret sa ekipom Radničkog iz Niša koji će se odigrati na našem najvećem stadionu u petak 18. oktobra sa početkom od 16 časova. Zvezda, koja je apsolutni favorit u ovom meču, ima impresivan niz trijumfa u duelima sa Nišlijama, s obzirom na činjenicu da od 2015. godine nije ispustila nijedan bod protiv ove ekipe na svom terenu. Poslednji susret ovih timova dogodio se prošle godine u Kupu Srbije, kada je Zvezda slavila sa ubedljivih 5:0.

Ekipa Radničkog je došla u Beograd u dobrom raspoloženju, nakon niza od četiri meča bez poraza tokom kojih su postigli čak devet golova. Ovo će biti prilika za njih da pokažu svoju snagu protiv favorizovanog domaćina.

 

 

Crvena zvezda, koja još uvek nije doživela poraz ove sezone u Superligi, slavila je u prošlom kolu protiv novobeogradskog IMT-a u Loznici rezultatom 3:1. Izabranici Vladana Milojevića spremni su da nastave svoj niz uspeha i da obraduju svoje navijače još jednom ubedljivom pobedom i to uoči treće utakmice u UEFA Ligi šampiona protiv Monaka koj je na programu u utorak 22. oktobra.

Svi oni koji danas ne budu na tribinama stadiona "Rajko Mitić" imaće priliku da direktan prenos ovog meča prate na kanalu TV Arena sport Premijum 1 sa početkom od 16 časova.

Treba podsetiti da će navijači Crvene zvezde nakon duela na beogradskoj Marakani krenuti put Beogradske arene gde od 20 časova crveno-beli košarkaši igraju meč 4. kola Evrolige protiv španske Barselone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading