ŠPANIJA - SRBIJA: Prvak Evrope došao do novog pogotka!

Autor:

Sport

15.10.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španci bolji protivnik.

ŠPANIJA - SRBIJA: Prvak Evrope došao do novog pogotka!

Foto: Profimedia

ŠPANIJA - SRBIJA 3:0

5' Laport '65 Morata

TOK MEČA:

Drugo poluvreme: 

65. minut - GOL! Strelac je Alvaro Morata, posle lepe akcije domaćeg tima. Ruiz je asistirao, Morata je levicom matirao Rajkovića.

63. minut - Velika šansa za Srbiju. Nedeljković je probio po desnoj strani, zatim je proigrao Mitrovića koji se nalazio u centru kaznenog prostora, ali je on promašio zicer.

57. minut - Morata je glavom prebacio loptu na drugu stativu, odakle ju je ka golu Rajkovića uputio Ojarsabal. Ovo je bio već 14. šut Španaca. ka golu Rajkovića.

54. minut - Arbitar je dosudio penal za Špance nakon što je Mitrović igrao rukom nakon šuta Pora. Odgovornost je preuzeo Morata i promašuje.

45. minut - Počeo je drugi deo!

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela!

40. minut - Srbija pokušava da uspostavi ravnotežu na terenu i kreira neke opasne situacije pred golom Španije.

34. minut - Ponovo Španci napadaju. Šutirao je Ojarzabal sa ivice šesnaesterca, lopta odlazi tik pored leve stative golmana Rajkovića!

26. minut - Španija je imala inicijativu tokom čitavog prvog dela. Nova šansa, Poro je imao solo prodor, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola. Dosta bolja igra domaćina.

16. minut - Nastavlja se pritisak Španije. Ponovo akcija po levoj strani, Kukurelja je vratio na ivicu šesnaesterca, a udarac Merina je u psolednji čas izblokiran.

10. minut - Nova prilika za Špance.  Opasan prodor Kukurelje po desnoj strani, srećom Rajković otklanja opasnost i hvata loptu u svom petercu. 

5. minut - GOL! Španija je povela iz prve prilike na meču, centrirao je Pedro Poro, a Laport glavom matirao Rajkovića.

1. minut - Utakmica je počela.

UOČI MEČA:

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje Španiji u Kordobi večeras od 20.45 u okviru četvrtog kola A divizije Lige nacije. Izabranici Dragana Stojkovića dolaze na megdan prvaku Evrope u odličnom raspoloženju, nakon što su pobedili starog dužnika, Švajcarsku, što im je dodatno dalo vetar u leđa.

Prvi meč ove dve selekcije završen je 0:0 u Beogradu, što je izazvalo veliko oduševljenje kod navijača. Ukoliko Srbija večeras dođe do pobede ili eventualno bude ponovo bez pobednika, u velikoj meri će se približiti borbi za drugo mesto koje vodi u četvrtfinale Lige nacija. 

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Srbija i Španije u Beogradu

Selektor Stojković je pred ovaj meč istakao da oni sami odlučuju o sudbini.

- Ne želimo da se predamo, razmišljamo kao tim. Rezultat na kraju dođe ili ne, naša je obaveza da pružimo sve… Raduju me želja i u tom pravcu hoćemo dalje. O našoj sudbini odlučujemo sami, rezultati su zadovoljavajući, izuzev utakmice u Kopenhagenu - rekao je Piksi i dodao:

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

- Priča se o prvoj utakmicu i Beogradu, tačno je da smo bili defanzivno dobro organizovani. Nekad radite to svesno, drugiu put zbog protivnika. Takav scenario bio je u Beogradu, Španija može da dominira iz posede. I iz tog prostora možete da iskoristite trenutak kad protivnik stoji visoko. Videćemo kako će izgledati Španci u promenjenom sastavu, ali i mi imamo kadrovskih problema. Ako nabrojim fudbalere, koji odustaju, onda bi sve bilo jasnije. Možemo i drugačije da igramo, to ipak u sebi nosi potencijalni rizik - naveo je Stojković.

Podsetimo, Srbija ima jednu pobedu, i isto toliko nerešene i poraza. Sa druge strane, Španija je na prvom mestu i ima dva trijumfa i jedan remi. Biće veoma zanimljivo videti kako će se naš nacionalni tim nositi protiv prvaka Evrope u gostima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading