BUGARI MORBIDNIM TRANSPARENTOM ISPROZIVALI SRBIJU! Podržali atentatora kralja Jugoslavije, a prošli nekažnjeno - Evo kakvu poruku su uputili! (FOTO)

Autor:

Sport

15.10.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi skandal!

BUGARI MORBIDNIM TRANSPARENTOM ISPROZIVALI SRBIJU! Podržali atentatora kralja Jugoslavije, a prošli nekažnjeno - Evo kakvu poruku su uputili! (FOTO)

Foto: X Printscreen

U nedavnom događaju na fudbalskoj utakmici između Bugarske i Luksemburga navijači reprezentacije Bugarske su istakli morbidan transparent posvećen ubistvu kralja Jugoslavije Aleksandra I Karađorđevića. Na transparentu je stajalo "God forgives, Chernozemski doesn’t!" ili u prevodu "Bog prašta, Černozemski, ne!" što je izazvalo burne reakcije i osude javnosti.

Kralj Aleksandar I Karađorđević je ubijen 9. oktobra 1934. u Marselju, a atentat je izvršio Vlado Černozemski, bugarski fašista i pripadnik terorističke organizacije VMRO. Ovaj događaj je bio povod za morbidan transparent navijača Bugarske, ističući Černozemskog kao junaka, dok je u stvarnosti bio manipulisana i slabo obrazovana osoba.

Nakon ovog skandaloznog događaja javnost se pita da li su država Srbija, ambasada u Sofiji i Fudbalski savez Srbije reagovali na ovaj incident. Isto tako, postavlja se pitanje da li su predstavnici drugih zemalja tražili sankcije od UEFA za Bugarsku, slično kao što se dešava kada su u pitanju navijači iz Srbije.

Činjenica da su navijači reprezentacije Bugarske podržali atentatora na kralja Jugoslavije, a da su istorijski izvori ukazali na povezanost atentata sa nekoliko stranih sila, baca novo svetlo na ovaj događaj. Takođe, otkrivanje pravog imena atentatora, Veličko Dimitrov Kerin, ukazuje na kompleksnost i manipulaciju koja je stajala iza ovog zločina.

Skandal na fudbalskoj utakmici između Bugarske i Luksemburga je pokrenuo brojna pitanja o odnosu prema istorijskim događajima i nacionalnoj mržnji. Ovaj događaj je takođe podsetio na važnost pažljivog proučavanja istorijskih činjenica i osuda manipulacije i ekstremizma u bilo kom obliku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading