JEDVA ČEKAJU DA MU VIDE LEĐA: Crnogorski mediji udarili na fudbalsku legendu - Prosinečkom su dani odbrojani! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.10.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati su merilo rada.

JEDVA ČEKAJU DA MU VIDE LEĐA: Crnogorski mediji udarili na fudbalsku legendu - Prosinečkom su dani odbrojani! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Robert Prosinečki

Imenovanje Roberta Prosinečkog za selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore u februaru 2024. godine dočekano je sa velikim očekivanjima. Međutim, njegov početni uspeh i pobede nad selekcijama Belorusije i Severne Makedonije minimalnim rezultatima 1:0, brzo su zasenjene nizom razočaravajućih nastupa.

Nakon obećavajućeg starta, crnogorski nacionalni tim doživeo je šest uzastopnih poraza u periodu od juna i oktobra, a kulminacija se dogodia porazom rezultatom 1:0 od Velsa u B diviziji UEFA Lige nacija. Ovaj loš niz forme ostavio je tim sa četiri poraza i gol količnikom 1:6 i već sada se sa velikom sigurnošću može reći da će izabranici Roberta Prosinečkog teško uspeti da se izbore za osptanak u navedenom rangu u konkurenciji Turske, Velsa i Islanda.

Mediji u Crnoj Gori bili su oštri u kritikama na račun Prosinečkog i izdanjima nacionalnog tima. Portal "Dan" je nazvao igru tima "bez igre i rezultata", izražavajući brigu zbog mogućeg ispadanja u nižu diviziju Lige nacija. Istakli su razočaranje performansama tima, posebno u prvom poluvremenu, i naglasili potrebu za značajnim poboljšanjem.

Slično tome, "Radio i televizija Crne Gore" opisali su performansu tima kao "najslabiju utakmicu u ovom ciklusu", ističući potrebu za temeljnim promenama. Publikacija "Vijesti" prikazala je nacionalni tim kao "očajnog, bez igre, sistema ili koncepta", prenoseći osećaj razočaranja u vođstvo Prosinečkog.

 

U odgovoru na teškoće tima, Prosinečki je priznao lošu igru, posebno u prvom poluvremenu utakmice protiv Velsa. Izrazio je nadu u poboljšanje u predstojećim utakmicama protiv Islanda i Turske, iako je priznao izazove koje postavljaju ovi jaki protivnici.

Uz razočaravajuće rezultate, pokrenute su diskusije o budućnosti Prosinečkog kao selektora. Novinar Danilo Mitrović izrazio je sumnje u izvodljivost vizije Prosinečkog za tim, posebno imajući u vidu nedavne performanse tima. Sa Prosinečkovim ugovorom koji ističe za dva meseca, spekuliše se o potencijalnom napuštanju trenerske uloge.

Potpuno je jasno da će legendarni fudbaler Crvene zvezde, a kasnije i uspešni trener kluba sa beogradske Marakane, teško ostati na klupi "sokolova" nakon naredna dva susreta u okviru Lige nacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading