BITI IL` NE BITI ZA SRBIJU I PIKSIJA: Milovan Rajevac zna da je utakmica sa Švajcarskom prekretnica

Autor:

Sport

11.10.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" sutra u Leskovcu nemaju prava na novi kiks.

BITI IL` NE BITI ZA SRBIJU I PIKSIJA: Milovan Rajevac zna da je utakmica sa Švajcarskom prekretnica

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije dočekaće Švajcarsku u subotu 12. oktobra u trećem kolu Lige nacija u A4 grupi, a meč u Leskovcu. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaju imperativ pobede budući da posle dva odigrana kola imaju samo bod iz remija sa Španijom bez golova u Beogradu (0:0), dok je Danska savladala "orlove" u Kopenhagenu sa 2:0. Duel sa "sajdžijama" je direktna borba da se ne padne na četvrto mesto u A4 grupi koje bi vodilo u Be diviziju.

Zato je važno da Srbija slavi, a stadion Dubočica biće dobro mesto jer se sa njega izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj posle remija sa Bugarskom (2:2). Pritom će stadion u Leskovcu biti rasprodat pa se očekuje dobra atmosfera. Tome se nada i iskusni trener i selektor Milovan Rajevac u razgovoru za Republiku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zna kako treba sa Švajcarcima: Milovan Rajevac

- Srbija ima dva poraza od Švajcarske na velikim takmičenjima u nizu, na Svetskom prvenstvu u Rusiji i Mundijalu u Kataru.. Toga moramo da bude svesni i da odigramo pametno. Piksi mora da namesti igru tačno prema Švajcarskoj. Gledao sam sinoć utakmicu Engleske i Grčke (1:2). Naš čovek je napravio podvig, Ivan Ivanović je kao selektor tako složio Grčku da su pobedili velikog favorita. Kod Engleza se nije znao ni ko pije ni ko plaća. Bilo je milina gledati Grčku, vratio sam se u to neko davno vreme lepog fudbala. Tako mora i Srbija, da bude pametna - rekao je Rajevac, pa dodao:

- Mi tražimo igru iz ovog meča, ali pre svega rezultat. Pobedu, ili nedajbože remi jer bi nas i on za sada ostavio ispred Švajcarske. Ovo nam je najbitniji meč, biti ili ne biti. Za opstanak u A diviziji, možda i za Piksijev ostanak na mestu selektora, mada ja Stojkoviću kao kolega i prijatelj želim sve najbolje i da Srbija sa njim dominira. On mora da zna šta želi sutra, da tako postavi igru i da ide ka cilju. Nama je teren u Leskovcu bio srećan protiv Bugarske, neka nam i sada bude talija.

Republika

Foto: Starsport

Možda na prekretnici: Dragan Stojković Piksi

Nema sumnje da naš nacionalni tim čeka veliki zadatak i sigurno će u ove duele ući sa velikom motivacijom. Očekuju nas spektakularne utakmice, a domaća publika na jugu zemlje imaće priliku da ponovo gleda reprezentaciju. Upravo zbog očekivanog punog stadiona Fudbalski savez Srbije je izdao važan apel navijačima. U njemu im je dao konkretne smernice:

- Ulazak samo sa nacionalnim obeležjima države i saveza

- Obavezno poneti identifikacioni dokument, ulaznice su personalizovane

- Sa ulaznicom ulazi samo osoba na čije ime glasi karta

- Molimo za dolazak na vreme radi kontrole ulaska

- Poštovanje numeracije sedenja

- Snažne policijske mere obezbeđenja oba hotela gde će boraviti ekipe kao i stadiona boravka ekipa kao i stadiona

- FSS je pod posebnom monitoringom UEFA, prema tome apel da svi akteri događaja zajedno učestvuju u sprečavaju bilo kakvog narušavanja reda i mira, posebno ubacivanja predmeta u zonu terena, kao i nedozovljenog skandiranja

- Molimo takođe da se radi jednostavnijeg i efikasnijeg ulaska na stadion postupa u skladu sa zvaničnim obaveštenjima i uputstvima redarske službe i volontera.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading